Written by medewerker

Sim only: vind jouw beste keuze

Voor iedere gebruiker is een ander sim only abonnement het beste. Dit is erg persoonlijk. Iedereen gebruikt zijn/haar abonnement op een andere manier. Daarom is het goed om verschillende vergelijkingen te doen bij meerdere providers. Wij laten zien welke vragen je aan jezelf moet stellen om tot jouw sim only beste keus te komen. Lees het hieronder!

Sim only beste keus

Het is aangeraden om een vergelijker te gebruiken. Zo kun jij tot de beste keus komen. Het aanbod is namelijk enorm groot. Hieronder zie je onze onafhankelijke sim only vergelijker. Door de balken te schuiven, kun je naar jouw gewenste abonnement zoeken. Weet je nog niet helemaal waar je op kunt letten bij het afsluiten van een sim only abonnement? Lees dan de tekst onder vergelijker!

De beste keus voor mij vinden?

Wanneer je op zoek bent naar een sim only kan het lastig zijn om de beste keus te vinden voor jouw persoonlijke voorkeur en verbruik. Daarom bespreken wij hieronder een aantal punten waar jij op kunt letten bij het kiezen van de beste sim only voor jou. Waar kun je op letten?

  • Budget
  • Verbruik van data, belminuten en SMS’jes
  • Internetsnelheden

Wat is mijn budget?

Nu je hebt bepaald hoeveel belminuten/sms berichten en internetdata je nodig hebt per maand, moeten we nog weten wat het gaat kosten. Het moet natuurlijk nog wel binnen je budget passen. Zo niet, dan zul je misschien met wat minder belminuten, sms berichten of internetdata genoegen moeten nemen. Op zoek gaan naar de goedkoopste sim only is ook nog een mogelijkheid als je niet teveel geld kwijt wilt zijn. Ook de internetsnelheid kan nog invloed hebben op de prijs, kijk hier ook zeker naar! Bekijk onze pagina over de goedkoopste sim only abonnementen voor meer informatie.

Verbruik per maand

De sim only beste keus voor jou verschilt met dat van een ander. Jij verbruikt namelijk iedere maand een ander hoeveelheid aan data, belminuten en SMS’jes. Om meer inzicht te krijgen in wat voor sim only past bij jou, stel je jezelf de volgende vragen:

Hoeveel minuten bel ik per maand?

Deze vraag aan jezelf stellen is belangrijk. Als je een fanatiek beller bent, wil je geen extra kosten betalen als je over je belminuten heen bent gegaan. Als je juist geen beller bent, wil je niet onnodig veel per maand betalen voor belminuten die je toch niet gebruikt.

Hoeveel sms berichten verstuur ik per maand?

Alhoewel sms berichten misschien een beetje verouderd zijn door het grootschalige gebruik van apps als Whatsapp, zijn er zeker nog mensen die communiceren via sms berichten. Belminuten en sms berichten worden bij de meeste abonnementen samen gerekend. Zo kun je kiezen voor 100 belminuten/sms, maar ook voor 1000 belminuten/sms of zelfs onbeperkt.

Hoeveel MB internet data denk ik te gaan verbruiken per maand?

Deze vraag zal voor de meeste mensen heel anders beantwoord gaan worden. Als je je smartphone alleen maar gebruikt voor Whatsapp, dan zul je niet eens 1000 MB data nodig hebben. Als je daarentegen voor veel meer apps mobiele data gebruikt zul je al snel meer dan 1 GB data nodig gaan hebben. Tegenwoordig kun je ook zelf zien hoeveel data er verbruikt wordt. Zo kan dit bij Android onder Instellingen > Dataverbruik. Hier kun je ook zelf een maximum voor instellen of een notificatie als je er bijna overheen bent. In iOS is er ook een mogelijkheid om dit te checken, vanaf iOS 7 kun je onder Instellingen > Mobiel Netwerk vinden hoeveel MB al je applicaties verbruikt hebben. Ook zijn er verschillende apps te downloaden om het dataverbruik bij te houden. Uiteindelijk houden providers het dataverbruik het meest nauwkeurig bij. Lees hier meer over sim only providers.

Internetsnelheden

Bekijk voor je sim only beste keus ook goed de internetsnelheden van providers voordat je een sim only met internet afsluit. Niet iedere provider biedt dezelfde internetsnelheden aan. Bij grote providers zoals KPN, T-Mobile en Vodafone heb je vaak een snellere internetsnelheid (upload- en downloadsnelheid) dan kleinere providers of prijsvechters. Vergelijk daarom goed wat sim only providers te bieden hebben. Is internetsnelheid een belangrijke factor voor jou? Dan is het zeker aangeraden om ook een 4G of 5G sim only abonnement af te sluiten. Meer informatie over sim only met internet vind je op deze pagina.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tien − twee =