Written by Merel

Sim only abonnementen zo transparant mogelijk vergelijken

Uit een onderzoek dat is gedaan door Tweakers, is gebleken dat er veel onduidelijkheid heerst over sim only abonnementen. Consumenten hebben aangegeven dat wanneer zij een nieuw sim only abonnement afsluiten, zij wel eens voor onverwachte kosten/verbruik komen te staan. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en wij doen er bij Sim Only Check alles aan om jou zo goed mogelijk voor te lichten over de beschikbare abonnementen!

Sim only abonnementen vergelijken

Veel mensen die op zoek zijn naar een nieuw sim only abonnement, gaan via Google op zoek naar een vergelijkingssite die hen daarbij helpt. De meeste van deze vergelijkingssites zijn onafhankelijk en willen jou zo goed mogelijk helpen. Het komt dan ook gelukkig niet door de vergelijkingssites wat het vergelijken van sim only abonnementen zo moeilijk maakt. Dit heeft meer te maken met de verschillende voorwaarden van de providers die deze abonnementen aanbieden.

Wat staat er in de voorwaarden van jouw provider?

De voorwaarden van providers kunnen op verschillende punten van elkaar verschillen. De belangrijkste zijn:

  • Het afronden van data
  • Het afronden van belminuten
  • De Fair Use Policy bij onbeperkte bel- of internetabonnementen

Het is verstandig om bij het kiezen van een nieuw sim only abonnement goed op deze voorwaarden te letten. Dit kan je namelijk een hoop geld schelen. Wanneer je op de hoogte bent van de voorwaarden op deze punten, kun je hier rekening mee houden om hoge kosten te voorkomen.

Afronden van data bij sim only abonnementen

Het afronden van data is erg belangrijk. Uit bovengenoemd onderzoek is gebleken dat wanneer men overstapt van KPN naar Youfone, je dataverbruik tot wel 30% kan stijgen. Dit heeft te maken met de manier waarop providers jouw gebruik afronden. Sommige providers doen dit namelijk per 1 KB en anderen per 100 KB. Een voorbeeld. Wanneer je een WhatsAppje stuurt, gebruikt dit over het algemeen maar een paar KB. Als jouw provider al jouw internetactiviteiten afrondt per 100KB, kost een WhatsAppje je direct 100KB. Dit in tegenstelling tot een provider die afrondt per 1KB, waar een WhatsAppje verzenden je misschien maar 5KB kost. Je betaalt dus eigenlijk constant voor meer dan je gebruikt.
Youfone is één van de providers die per 100 KB afrondt. In principe is dit in je nadeel, maar daarentegen biedt Youfone wel weer goedkopere MB’s aan dan providers die op een gunstigere manier afronden. Het blijft daarom afwegen wat voor jou het beste uitpakt. In principe is het vaak voordeliger wanneer een provider per KB afrekent. Vooral als je vaak gebruik maakt van Apps die weinig data verbruiken.
In een later blog komen wij hier uitgebreid op terug en laten wij je weten op welke manier verschillende providers afronden.

Afronden van belminuten bij sim only abonnementen

Voor het afronden van belminuten geldt in principe hetzelfde als bij het afronden van MB’s. Er zijn providers die afronden per seconde en providers die afronden per minuut. Alle providers ronden de eerste minuut sowieso af op een hele minuut, maar het gebruik na deze eerste minuut kan verschillen tussen providers. Wanneer je voor een kleine belbundel kiest, is het raadzaam om te weten op welke manier jouw provider afrondt, om te voorkomen dat je sneller dan gepland over je abonnement heen belt. Met een klein aantal belminuten merk je dit namelijk het snelst.
In dit blog kun je lezen hoe providers de belminuten afronden

De Fair Use Policy bij onbeperkte abonnementen

Onbeperkte abonnementen zijn vaak niet helemaal onbeperkt. In principe kun je zoveel belminuten, sms’jes of MB’s gebruiken als je wilt, maar wanneer je drastisch veel meer gebruikt dan de het gemiddelde kan je een waarschuwing verwachten van je providers. Ook deze voorwaarde verschilt erg bij providers. Bij BEN ligt deze grens namelijk al op de 1000 belminuten (bij een onbeperkt bellen abonnement), waar hij bij T-Mobile pas bij de 12.000 belminuten ligt.
Een provider mag niet direct extra kosten in rekening brengen wanneer je deze grens overschrijdt. Wel kan de provider je waarschuwen en bij veelvuldige overschrijding je abonnement blokkeren of extra kosten in rekening brengen.
Lees in dit blog meer over de Fair Use Policy bij sim only abonnementen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + negen =