Written by SimonlyCheck

Sim only abonnement opzeggen, hoe doe ik dat?

Wanneer je een nieuw abonnement met toestel wilt afsluiten of gaat veranderen van sim only is het belangrijk even een paar dingen na te gaan met betrekking tot je huidige abonnement. Overstappen is niet moeilijk en zo geregeld, mits je de juiste stappen doorloopt. Het is heel verstandig om eens in de zoveel tijd te vergelijken al het gaat om nieuwe abonnementen. Er veranderd veel in telecomland en vaak in een rap tempo. Doe hier dan dus ook jouw voordeel mee!

Waar moet je op letten als je jouw sim only abonnement gaat opzeggen

Abonnementen zijn er in vele vormen. De contract duur van abonnementen verschilt van 1 maand, 12 maanden tot 24 maanden. Voordat je op gaat zeggen is het belangrijk na te gaan of je jouw huidige abonnement al kunt opzeggen. Controleer hiervoor je gegevens op de website van jouw provider. Je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord en vervolgens snel deze gegevens inzien. Wil je eerder opzeggen dan dat je abonnement afloopt? Dat kan, alleen betaal je dan vaak wel extra kosten voor het afkopen van je abonnement.

Stappen om je sim only abonnement op te zeggen

Ben je zover? Neem dan onderstaande stappen door om je sim only abonnement op te zeggen en het overstappen naar een nieuwe provider succesvol te laten verlopen.

Stap 1. Check wanneer je huidige abonnement afloopt

Controleer de opzegdatum van je huidige abonnement. Dit kun je eenvoudig doen door in te loggen bij je provider. Als je abonnement al is verlopen dan wordt deze vaak automatisch verlengt. Het is volgens de wet vastgesteld dat dit niet langer dan elke keer 1 maand mag zijn. Je contract wordt dus maandelijks met een maand verlengt. Zo kun je zonder problemen alsnog snel overstappen naar een andere provider.

Stap 2. Bepaal of je nummerbehoud wilt

Wil je gebruikmaken van nummerbehoud? Dan kun je ervoor kiezen om je nieuwe abonnement af te sluiten waarbij je dan vaak aan kan geven dat je jouw nummer wilt behouden. Je nieuwe provider regelt dan deze aanvraag bij je huidige provider die dan gelijk weet dat je op wilt zeggen. Hiermee hoef je dus niet apart je huidige abonnement op te zeggen. Check voor de zekerheid wel eerst even of dit bij jouw provider op deze manier kan. Dit verschilt nog wel eens per provider.

Stap 3. Opzeggen en nieuw abonnement afsluiten

Opzeggen kan vaak online of via een PDF formulier die je dient op te sturen. Bewaar deze papieren ook goed voor je eigen administratie. Je krijgt hiervan een bevestiging met een eventuele eindnota. Er staat je hierna niks meer in de weg om een nieuw sim only abonnement of abonnement met toestel af te sluiten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − 5 =