Written by Mo Maghsoudi

Sim only abonnement afsluiten. Hoe doe ik dat?

Ben je op zoek naar een sim only abonnement, maar je weet niet hoe je een sim only abonnement moet afsluiten? Een sim only abonnement afsluiten is redelijk makkelijk, iedereen kan het dus! In dit artikel leggen we uit hoe je een sim only abonnement afsluit en geven we extra informatie die handig kan zijn bij het afsluiten van een sim only abonnement. Lees dus verder!

Sim only abonnement afsluiten

Voordat je een sim only abonnement gaat afsluiten moet je eerst gaan bepalen welk abonnement je wilt. Het aanbod van sim only abonnementen is immens groot, een abonnement uitkiezen is daarom misschien nog lastiger dan het afsluiten zelf. Om een geschikt abonnement te vinden kun je gebruik maken van een vergelijker. Een vergelijkingstool bespaart je veel uitzoekwerk.

Het afsluiten van een sim only abonnement

Als je via de vergelijkingstool een geschikt abonnement hebt gevonden, dan kun je beginnen met het aankoopproces. Als je in de vergelijker op “bekijk” klikt wordt je doorgeschakeld naar de website van de provider van het abonnement. Eenmaal op de website vind je een knop waarop staat “Bestellen” of “Doorgaan”, dit staat meestal duidelijk aangegeven. Vervolgens worden er een aantal gegevens gevraagd, vul deze in en ga verder naar betalen. Als je betaalt heb ontvang je meestal een bevestigingsmail om de aankoop te bevestigen. Voila.

Nummer behouden bij sim only abonnement afsluiten

Als je je huidige nummer wilt behouden, dan kun je nummerbehoud aanvragen. Bij veel providers kan dit kosteloos. Meestal wordt tijdens het aankoopproces aan je gevraagd of je een nieuw nummer wilt of je huidige nummer wilt behouden. Klik dan op behouden.

Wanneer kan ik gebruik maken van mijn sim only abonnement?

Je bepaalt zelf op welke datum je sim only abonnement wordt geactiveerd. Je kunt dit het beste doen op het moment dat je oude abonnement afloopt. De simkaart ontvang je enkele dagen na de bestelling via de post. Als je een telefoon hebt met dual sim, kun je de simkaart gelijk plaatsen. Als dat niet het geval is, dan moet je wachten tot de datum van activatie van het sim only abonnement.

Waar moet je op letten bij een sim only abonnement afsluiten

Bij het afsluiten van een sim only abonnement is het handig om op een aantal dingen te letten. Je wilt namelijk niet dat er een addertje onder het gras zit en voor onverwachte kosten komt te staan. Let hier op:

 • Wat betaal ik als ik buiten mijn bundel ga?
 • Welke tarieven worden gerekend in het buitenland?
 • Bij een aanbieding: Welke tarieven betaal ik als de aanbieding is afgelopen?
 • Gerelateerd artikel

  Sim only abonnement opzeggen, hoe doe ik dat?

 • Geef een reactie

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  zes + 1 =