Written by Donat Berisha

Sim only 8GB: Bundels met 8GB data

Er bestaan allerlei verschillende databundels voor sim only. Afhankelijk van de combinatie data en bellen + sms’en, betaal je een bepaalde prijs voor je abonnement. Mobiel internet stijgt enorm in populariteit, waardoor de vraag naar grotere bundels stijgt. Ben je op zoek naar een sim only 8GB abonnement? In dit artikel zie je alle mogelijkheden en lees je meer informatie!

Sim only 8GB abonnement afsluiten?

Wil jij direct een abonnement afsluiten? Om je de tijd en moeite te besparen, hebben wij bij iedere provider gecontroleerd of er een 8GB databundel bestaat. Momenteel is dit bij twee aanbieders mogelijk: Simpel en Ben.

Hieronder zie je alle huidige 8GB data abonnementen:

Sim only bundels zijn vrijwel altijd een combinatie van internet met mobiel bellen en sms’en. Let er, tijdens het bestellen op de website van de provider, goed op of de juiste bundel is aangevinkt! Daarnaast kun je zelf ook de bundel aanpassen. Zo is het bij sommige aanbieders (zoals Ben) bijvoorbeeld mogelijk om voor sneller 4G te kiezen.

Wat kun je met 8GB data?

Benieuwd naar hoe ver je nou eigenlijk met 8000 MB komt? Hoewel het voor de meesten vrij veel internet is, kun je er ook vrij snel doorheen gaan als je een grootverbruiker bent.

Hieronder zie je, ter indicatie, van de populairste applicaties en online bezigheden hoeveel MB’s je verbruikt:

  • Browsen via Chrome: 0,5 tot 1 MB (per website)
  • WhatsApp: 1 tot 2 KB per bericht en 1 tot 2 MB per afbeelding.
  • E-mail: 0,05 MB per e-mailbericht (zowel bekeken als verstuurde e-mails).
  • YouTube: 1.5 GB per uur (720p kwaliteit).
  • Spotify: 42 MB per uur (normale audiokwaliteit).

Het bovenstaande geeft je inzicht in de vraag wat je met 8 GB in een maand kunt: onder andere een bijna ‘ontelbare’ hoeveelheid Whatsapp-berichtjes versturen, veel websites browsen (zowel via Chrome als andere browsers), en in normale mate filmpjes kijken.

Is een sim only 8GB abonnement geschikt voor mij?

Dataverbruik verschilt per persoon. Of 8000 MB per maand voor jou voldoende is (of misschien juist te veel is), hangt dan ook volledig van jouw verbruik af. Hier kun je direct al inzicht in krijgen door jezelf af te vragen hoe veel je gebruik maakt van mobiel internet en wat je dan doet. Is het alleen voor WhatsApp, het checken van je mail, en andere dergelijke bezigheden? Dan is 8 GB als het goed is ruim voldoende. Kijk je dagelijks filmpjes met je mobiele data? Dan kan het al krapper worden.

Wil je meer zekerheid? Op alle telefoons kun je je dataverbruik van de huidige maand controleren. Dit doe je binnen de instellingen van je telefoon (WiFi- en netwerkinstellingen). Op sommige telefoons kun je ook terugkijken naar je verbruik van de voorgaande maanden. Kan dat niet, dan is dit soms wel mogelijk bij je sim only provider (door in te loggen via de app of website).

Verder kun je de hierboven beschreven indicaties gebruiken om te bepalen of een sim only 8GB data abonnement voor jou geschikt is. Gebruik de tabel op deze pagina om alle huidige mogelijkheden voor een dergelijk abonnement te zien, en kies jouw favoriete bundel!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

veertien + zes =