Written by Dennis Manshanden

Sim only 500 MB abonnementen?

Zit jij vaak op de openbare WiFi of maak je zelf niet zoveel gebruik van internet? Dan heb je ook niet zo’n grote databundel nodig. Een sim only 500 MB abonnement is in dit geval misschien wel geschikt voor jou als kleingebruiker, maar is het überhaupt wel mogelijk om een sim only met zo weinig data aan te schaffen? Dat lees je verder in dit artikel!

Bestaat een sim only 500 MB abonnement?

Nee, een sim only met 500 MB bestaat helaas niet. Er is dus ook geen enkele provider die een abonnement met 500 MB aanbiedt. Echter zijn er wel een aantal providers die een kleine sim only bel- en databundel aanbieden. Dit is een goed alternatief om toch data en/of beltegoed te gebruiken en niet teveel te betalen voor een sim only per maand.

Hieronder zie je die kleine bundels in een handig overzicht. Schuif filter ‘Databundel’ naar links op 0 MB om een sim only met weinig data aan te schaffen!


Tips en alternatieven voor een sim only met 500 MB?

Hoewel een sim only 500 MB abonnement niet mogelijk is om aan te schaffen, zijn er zeker wel alternatieven en tips voor een abonnement met weinig tot geen data- en/of beltegoed. Zo kun je bij Hollandsnieuwe een bundel kiezen waarbij je zelf bepaalt hoeveel MB´s/minuten/sms je verbruikt. De kleinste bundel is 1 GB. Hiervan zou je dus 500 MB kunnen verbruiken en de rest aan belminuten en sms. Andere providers die kleine bundels aanbieden zijn:

  • Simyo
  • Youfone
  • KPN
  • Simpel
  • Ben

Een kleine databundel is zeer geschikt om even te kunnen internetten, whatsappen met vrienden en/of je mail te checken!

Bedenk ook voor jezelf of je vaak of weinig belt met vrienden, familie, collega’s, etc. Aan de hand van het filter ‘belminuten’ kun je eenvoudig providers vergelijken op de hoeveelheid belminuten dat je nodig denkt te hebben.

Simyo abonnement met weinig MB’s

Een 500 MB abonnement bij Simyo is helaas niet mogelijk, echter kun je wel voor een abonnement met maar 1 GB kiezen. Zo heb je toch relatief een klein sim only abonnement tegen een goedkope prijs van maar 9 euro per maand. Dit is wel afhankelijk van welke contractduur je kiest en of je kiest voor onbeperkt bellen/sms’en. Bij SImyo maak je gebruik van het snelle netwerk van KPN.

Simpel sim only met weinig MB’s

Bij Simpel is de laagst mogelijke databundel mogelijk, namelijk 250 MB plus onbeperkt bellen en sms’en voor maar 4 euro per maand. Hierbij ga je wel een 2-jarig contract aan. Bij Simpel maak je gebruik van het krachtige 4G-netwerk van T-Mobile en is je bundel zowel geldig in Nederland als in de EU.

In welke gevallen kiezen voor een sim only met weinig tegoed?

In veel gevallen kan het zo zijn dat je een kleine sim only bundel nodig hebt om bijvoorbeeld hier en daar even te kunnen internetten, whatsappen en/of e-mailen. Dit verbruikt geen tot nauwelijks MB’s en is een kleine bundel zeer geschikt. Hoewel een sim only met 500 MB niet mogelijk is, zijn er dus genoeg andere mogelijkheden bij providers, zoals reeds besproken is. Een kleine databundel is zeer geschikt voor:

✓ De kleingebruikers: alleen even rustig je mails en berichtjes checken.
✓ Mensen die vaak gebruik maken van een WiFi-netwerk en hier ook voldoende toegang tot hebben.
✓ Mensen die niet zoveel gebruik maken van het bekijken van (YouTube) video’s, sociale media gebruik en muziek.

Luister je veel muziek en bekijk je af en toe video’s op je mobiele netwerk? Dan raden wij aan om wel voor een iets grotere databundel te kiezen, want in dat geval kan het zeer snel gaan. Hierbij kun je in de vergelijker eenvoudig het filter ‘dataverbruik’ verschuiven naar rechts.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 11 =