sim only 2 jaarVeel mensen zoeken een sim only abonnement voor 1 jaar maar een nog grotere groept kiest nog stees voor een 2 jarig sim only abonnement. Waarom?

Een 2 jarig sim only abonnement is in verhouding tot een sim only van 1 jaar een stuk goedkoper!

Het nadeel van een 2 jarig contract is dat je er natuurlijk 2 jaar aan vast zit. Je kunt geen gebruik maken van eventuele dalingen in tarieven en/of aanbiedingen. Hier zul je dus daadwerkelijk 2 jaar voor moeten wachten. Een kleine verzachting is dat je bij de meeste providers 2 tot 4 maanden vóór afloop van het abonnement kunt verlengen. Als je wilt switchen van provider geld deze regel dus niet. Dan moet je de contractuele 2 jaar volledig uitzitten.

Voorbeeld in prijsverschil sim only Tele2: 2 jaar VS 1 jaar

Tele2 Abonnement als voorbeeld:
– 300 Belminuten
– 300 SMS’jes
– 500 MB internet data

Kosten 1 jaar: €17,- per maand
Kosten 2 jaar: €16,- per maand

Kortom, je bent met een 2 jarig abonnement €1,- per maand goedkoper uit!

Sommige mensen maakt die ene euro per maand niet zoveel uit en kiezen dus liever voor een 1 jaar sim only om eventueel over 1 jaar gebruik te kunnen maken van nieuwe tarieven of goedkopere aanbiedingen.

Vergelijk hieronder alle 2 jarige sim only abonnementen!


Waarom kiezen voor een 2 jarig sim only abonnement

Tweejarige sim only abonnementen worden nog steeds het meest vaak afgesloten. Dit is voor zowel de provider als de klant voordelig. Tweejarige sim only abonnementen hebben voor – en nadelen. Ga voor jezelf na wat voor jou het belangrijkst is bij het kiezen van een sim only abonnement.

Voordelen van een 2 jarig sim only abonnement

  • Zoals hierboven in het voorbeeld te zien is, is een sim only abonnement voor 2 jaar goedkoper dan een 1 jarig sim only abonnement.
  • Wanneer je een goede deal ziet, is het aantrekkelijk om deze voor twee jaar vast te leggen zodat je in elk geval de komende twee jaar goedkoop kan bellen, sms’en en internetten!
  • Het geeft rust. Wanneer je de bewuste keuze hebt gemaakt voor het beste sim only abonnement, hoef je de komende 2 jaar geen tijd meer te besteden aan het vergelijken van sim only’s of andere abonnementen.

Nadeel van een 2 jarig sim only abonnement

  • Wanneer je tijdens de looptijd van je 2 jarige sim only abonnement merkt dat je toch de verkeerde keuze hebt gemaakt, zit je nog tot 2 jaar aan dit abonnement vast. Bij sommige providers kun je je abonnement wel kosteloos naar boven of naar beneden wijzigen, waardoor je het nog enigszins gewenst voor jezelf kan maken.
  • Op de sim only markt is aan grote concurrentie onderhevig. De prijsvechters willen de allergoedkoopste sim only abonnementen aanbieden, terwijl de grotere aanbieders dit willen combineren met goede service. Dit resulteert in een groot assortiment aan goedkope sim only abonnementen. Providers willen klanten graag houden, waardoor zij korting aanbieden aan de blijvers. Als je het goed weet te spelen kan het goedkoper zijn als je elk jaar van sim only abonnement wisselt, dan dat je 2 jaar ‘vast’ zit aan een bepaald contract.

2 jarige sim only abonnementen vergelijken

In de vergelijker op deze pagina kun je 2 jarige sim only abonnementen vergelijken. Je doet dit door middel van de door jouw gewenste minimale aantallen aan belminuten, sms’jes en MB’s in te vullen. Je kunt ook filteren op bepaalde providers of netwerk.
Wil je nadat je deze tekst heb gelezen toch liever een korter durend sim only abonnement? Zorg dan dat je selecteert op een abonnement voor 1 of 12 maanden.