Written by Donat Berisha

Sim only 1 maand gebruiken?

Voorheen was een prepaid simkaart de enige manier om niet vast te zitten aan een langdurig contract voor je mobiele telefoon. Tegenwoordig is daar met een maandelijks opzegbare sim only nog een goede optie bijgekomen. Wil je meer over het gebruik, de voordelen en de nadelen van sim only 1 maand abonnementen weten? Lees dan snel verder!

Sim only 1 maand vergelijken

Een sim only 1 maand is een simkaart of eSIM die je iedere maand kunt opzeggen, oftewel een maandelijks opzegbaar abonnement. Je kunt deze letterlijk 1 maand gebruiken en daarna opzeggen, of langer gebruiken met de mogelijkheid om het abonnement maandelijks op te zeggen.

Het aanbod van sim only’s voor 1 maand wordt steeds groter. Steeds meer providers bieden de mogelijkheid aan om je sim only maandelijks opzegbaar te maken. Hierom is het van belang om deze maandelijks opzegbare sim only abonnementen goed met elkaar te vergelijken. Dit kan gemakkelijk met onze vergelijker hieronder. Wij hebben de vergelijker alvast op een sim only voor 1 maand voor je gezet. Filter zelf jouw wensen zelf door de filters aan te passen.


Wanneer een sim only voor 1 maand?

Een sim only maandelijks opzegbaar abonnement heeft een looptijd van één maand en wordt na de eerste maand steeds met een maand verlengd door je mobiele provider. In principe krijg je dus geen eSIM of simkaart voor 1 maand. Het loopt door tot je besluit het contract op te zeggen. Dit kun je natuurlijk wel na 1 maand doen.

Als je niet vast wilt zitten aan een langdurig contract is een maandelijks opzegbaar sim only abonnement een goede uitkomst. Wil je op een later moment misschien overstappen? Aangezien je niet vastzit aan een langdurig contract, kun je op elk gewenst moment overstappen (als er bijvoorbeeld een betere deal voorbij komt). Ook voor mensen die krap bij kas zitten is het maandelijks kunnen opzeggen van een sim only abonnement fijn. Als je het even niet kunt betalen kun je het zo stopzetten. Wel zijn deze abonnementen maandelijks wat duurder, dus houdt hier rekening mee.

Klik hier voor meer informatie over sim only maandelijks opzegbare abonnementen.

Voordelen sim only 1 maand

Hierboven zijn de voordelen van een maandelijks opzegbare sim only al enigszins genoemd. Toch zetten wij de voordelen nog even voor je op een rijtje:

  • Je bent flexibel. Na de eerste maand ben je vrij om je sim only contract iedere maand op te zeggen.
  • Je zit niet vast aan een langdurig contract.
  • Je kunt je bundel maandelijks aanpassen.

Nadelen van maandelijks opzegbare abonnementen

Natuurlijk is het fijn dat je flexibel bent en niet aan een langdurig contract vastzit. Hier betaal je echter wel meer voor. Abonnementen die je maandelijks kunt opzeggen zijn namelijk wat prijziger. Dat is het grootste ‘nadeel’. Als jij dat er voor over hebt, hoeft het voor jij echt een nadeel te zijn, of hoeft dit nadeel niet op te wegen tegen de voordelen. Voor anderen is het juist wel een reden om toch voor een langere contractduur te kiezen. Die keuze is volledig aan jou!

Stopzetten van het abonnement

Je kan het abonnement na de eerste maand op elk moment opzeggen. Hierna kun je ergens anders een contract afsluiten of je abonnement kosteloos wijzigen naar een grotere of kleinere bundel. De opzegtermijn hiervoor is meestal wel een maand. Het is vaak ook mogelijk om je nummer te behouden voor een nieuw abonnement. Het is dan wel noodzakelijk dat je je contract nog niet opzegt voor je een ander abonnement hebt aangevraagd. Anders kan de provider je nummer al vrijgegeven hebben.

Hoe kom ik erachter of mijn sim only maandelijks opzegbaar is?

Weet je niet meer of je een sim only 1 maand abonnement of een langere contractduur hebt? Kijk dan even terug in je contract, die je als het goed is per mail of per post hebt ontvangen. Ook op de website van de provider kun je vaak nog allerlei details over je abonnement vinden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =