Written by SimonlyCheck

Samsung zet Apple iPhone 6 Plus te kijk met Buigende Galaxy Note 4!

De iPhone Plus is bekend geworden door de Youtube filmpjes waarbij de iPhone wordt gebogen en niet meer netjes terugbuigt. Het fenomeen “bendgate” is hier geboren. “Bendgate” is een Engelse benaming voor wat wij vrij vertaald in het Nederlands kunnen noemen “buigzaamheid”.
De iPhone 6 Plus heeft namelijk een probleem: wanneer je deze telefoon buigt gaan er elementen kapot als het scherm, knoppen etc.
Gebogen iPhone 6 Plus
Dit betekend dat als je de telefoon in je broekzak laat, de telefoon langzamerhand steeds meer buigt en kapot kan gaan. Daarnaast kan het natuurlijk fataal zijn als je de telefoon in je achterzak zet en vervolgens (meerdere malen) erop gaat zitten.

Iedere keer wanneer Apple ergens niet helemaal goed aan heeft gedacht of niet helemaal lekker heeft uitgevoerd, haakt Samsung daar op spectaculaire wijze keihard op in. Samsung komt direct met de lancering van de Galaxy Note 4. Deze telefoon maakt korte metten met het probleem van de iPhone 6 Plus. De Samsung Galaxy Note 4 heeft namelijk een ongekende “bendgate” ofwel buigzaamheid.
Daarbij komt Samsung met een lekker slogan: “Galaxy Note 4 is… Big, thin and light but STRONG”.

Buigende Galaxy Note 4

Het geheim achter de Galaxy Note 4 is volgens Samsung de techniek dat de verschillende onderdelen een specifieke structuur hebben dat elkaar versterkt. Hoe men dit precies heeft gedaan weten wij ook niet, maar het klinkt veelbelovend.
Je kunt deze grote dunne smartphone in je achter broekzak zetten en honderden keren op gaan zitten zonder dat er iets gebeurd. De manier hoe Samsung de spot draait met Apple is geweldig om te zien. Kijk het onderstaande Youtube filmpje voor de volledige impressie.

Mocht je een iPhone 6 hebben en ben je bezorgd dat jouw iPhone ook te veel zal buigen is de beste oplossing om een stevig hoesje te gebruiken. Testen hebben uitgewezen dat een telefoon hoesje de grootste buigkracht opvangt waardoor de telefoon minder kwetsbaar is. Al met al, vind ik dat mensen zich eigenlijk helemaal geen zorgen hoeven te maken aangezien deze testen uitgaan van een hoge hoeveelheid buigkracht. Onder normale omstandig heden zijn alle buigbare telefoons natuurlijk prima in gebruik.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien − zeventien =