Written by Donat Berisha

Samsung telefoon sim only abonnement?

Wil je een abonnement zonder toestel, omdat je al een Samsung telefoon hebt? Je komt dan uit op een sim only abonnement. Je betaalt hiermee alleen voor een maandelijkse bundel; er komt geen toestel bij kijken. In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een sim only abonnement voor je Samsung telefoon!

Samsung telefoon sim only abonnementen vergelijken

Wanneer je vandaag de dag een abonnement afsluit, ontvang je een 3-in-1 simkaart. Deze past dus altijd in je smartphone. De nieuwere Samsung smartphones hebben een nano simkaartslot, terwijl in oudere toestellen een micro simkaart past.

Voor je Samsung telefoon kun je dus gewoon uit ieder abonnement kiezen. Om tot een geschikt abonnement te komen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Hoeveel ga je maandelijks bellen en sms’en?
  • Hoeveel ga je maandelijks mobiel internetten (dus zonder WiFi-verbinding)?
  • Wat is je gewenste contractduur?
  • Heb je een voorkeur voor een bepaalde provider?
  • Wat is je budget?

Met behulp van onderstaande vergelijker kun je op basis van de antwoorden op deze vragen eenvoudig abonnementen filteren. Hierna kun je kiezen voor jouw gewenste abonnement en deze direct afsluiten!


Waar let je op bij het afsluiten van een sim only voor je Samsung telefoon?

Naast de standaard vragen die je jezelf kunt stellen bij het afsluiten van een sim only abonnement (die bovenaan dit artikel staan uitgeschreven), kun je nog op een aantal dingen letten die meer gericht zijn op je Samsung smartphone. Dit lichten we hieronder toe.

Duur van gebruik telefoon & contractduur
Bij het kiezen van een contractduur is het verstandig om voor jezelf te bedenken hoe lang je je Samsung toestel ongeveer wilt gebruiken. Stel dat je deze namelijk al een lange tijd hebt, en volgend jaar wilt overstappen naar een nieuwe telefoon, kun je misschien beter voor een sim only van 1 jaar kiezen in plaats van 2 jaar. Je hebt dan namelijk altijd nog de optie om daarna wel voor een abonnement met nieuwe telefoon te kiezen, zonder dat je dan vastzit aan je sim only abonnement.

Heb je net een nieuwe Samsung smartphone ontvangen, en kun je hier wel even een tijdje mee vooruit, dan kun je gerust voor een sim only van 2 jaar kiezen (deze zijn namelijk het voordeligst).

5G telefoon?
Al een aantal jaren ontwikkelt Samsung smartphones die ondersteuning bieden voor het mobiele 5G netwerk. Niet iedere provider biedt echter nog 5G aan. Voor nu zijn dat in Nederland T-Mobile, Vodafone, KPN, Tele2, en Youfone. Wil je met je telefoon dus al gebruik maken van 5G, kies dan een abonnement van een van de bovengenoemde providers.

Simkaart bij een Samsung telefoon sim only abonnement
Doordat je een 3-in-1 simkaart ontvangt, kun je deze altijd passend maken. Standaard wordt de simkaart door providers meestal in nano formaat geleverd. Voor de nieuwere telefoons is dit prima. Heb je een oudere Samsung telefoon, houd er dan dus rekening mee dat de simkaart nog wel naar micro formaat moet. Gebruik hiervoor de meegeleverde adapter.

Samsung Galaxy sim only abonnement

De populairste Samsung telefoons zijn de Galaxy-modellen. Denk hierbij aan de S21, S22, en S23. Ook voor de Samsung A21 en A52 worden veelal sim only abonnementen afgesloten.

Er zijn over het algemeen geen specifieke abonnementen die bij een bepaalde telefoon beter passen. Wel kun je rekening houden met 5G abonnementen voor toestellen. Nieuwere telefoons ondersteunen namelijk 5G, en bepaalde Nederlandse providers bieden dit ook al aan met hun abonnementen. In het geval van Samsung Galaxy sim only abonnementen, kun je met onder andere de S20, S21, S22, S23, Note S20 & S21, A22 & A32, en de Galaxy Z Fold 4 voor een 5G abonnement kiezen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =