Is een Simyo sim only een goede keuze? Wij vinden van wel.
Simyo is een mobiele provider die zich graag 100% inzet voor de klant. Dit kunnen zij realiseren, omdat ze door hun specifieke focus op mobiele telefonie goed weten wat er op de markt speelt en zich hier ook iedere dag mee bezig houden. Dat dit een strategie is die goed werkt kunnen we zien aan de prijzen die Simyo regelmatig in de wacht sleept. Zo is Simyo al drie keer de ‘Beste Prepaid Provider’ van Nederland, maar ook op het gebied van sim only abonnementen wordt hun werk beloond. De consumentenbond heeft Simyo namelijk al meerdere keren uitgeroepen voor ‘Beste Mobiele Provider’ en daarnaast staat ook de prijs voor ‘Klantvriendelijkste Telecombedrijf’ in de prijzenkast. Een Simyo sim only belooft wat!

Sim only abonnementen van Simyo

Ben je op zoek naar een Simyo sim only abonnement? In de onderstaande vergelijker zie je de sim only abonnementen die de provider momenteel aanbiedt. Je kunt via de filters je wensen zo nauwkeurig mogelijk invullen, zodat je precies vindt waar jij op zoek naar bent!

Altijd dubbele bundels Simyo Compleet

Maak je thuis al gebruik van internet van KPN? Dan verdubbelt Simyo de bel- en internetbundels voor Sim Only abonnementen. Een belbundel van 300 minuten wordt met Simyo Compleet dus een belbundel van 600 minuten. En een internetbundel van bijvoorbeeld 2000 MB krijgt een inhoud van 4000 MB. Dit is helemaal gratis en je zit nergens aan vast.
simyo compleet
Heb je een Simyo sim only abonnement en woon je op een adres met internet van KPN? Dan kun je direct gemakkelijk Simyo Compleet activeren! Het maakt daarbij niet uit welke bundels je gebruikt, maar het is wel belangrijk dat het factuuradres bij beide abonnementen identiek is. Staat het KPN-abonnement niet op jouw naam? Dat is geen probleem. Zo lang het adres precies hetzelfde is, kun jij Simyo Compleet gebruiken. Dit geldt dus ook als het abonnement bijvoorbeeld op naam van je ouders of een huisgenoot staat!

Wil je Compleet activeren? Log dan in op “mijn.simyo.nl/compleet”. Je ziet direct of je in aanmerking komt en volg de stappen om de dubbele bundels te activeren. Ook voor nieuwe klanten is Simyo Compleet beschikbaar. Enige wat je moet doen is bij het bestellen aangeven dat je ook klant bent bij KPN. Om de extra’s van Simyo Compleet te kunnen bieden, checkt Simyo op het moment van aanmelden of de adresgegevens van jouw Simyo Sim Only abonnement overeenkomen met het adres van het KPN internetabonnement. Als het activeren gelukt is ontvang je vanaf de eerste vanaf de volgende maand dubbele data en minuten.

Simyo sim only abonnementen vergelijken

Bij Simyo kun je zelf je sim only abonnement naar wens samenstellen. Zo kun je dus het aantal belminuten/sms’jes combineren met een internetbundel dat bij jouw gebruik past. De keuze is niet ontzettend groot, maar biedt wel een ruime variatie waardoor de meeste mobiele gebruikers hiermee prima uit de voeten kunnen. Het totale aanbod en de maandelijkse kosten die hierbij horen zie je in onderstaande tabel.
Maandelijks opzegbare abonnementen

Soort bundelAantalPrijs per maand€ per eenheid
Bel/SMS bundel200 minuut/SMS€7,-€0,035 per minuut/SMS
Bel/SMS bundelOnbeperkt€9,--
Combineer met
Internetbundel2000 MB€3,-€0,0015 per MB
Internetbundel6000 MB€4,-€0,00067 per MB
Internetbundel10000 MB€8,-€0,0008 per MB
Internetbundel20000 MB€11,-€0,00055 per MB

Eenjarige sim only abonnementen

Soort bundelAantalPrijs per maand€ per eenheid
Bel/SMS bundel200 minuut/SMS€6,-€0,03 per minuut/SMS
Bel/SMS bundelOnbeperkt€8,--
Combineer met
Internetbundel2000 MB€3,-€0,0015 per MB
Internetbundel6000 MB€4,-€0,00067 per MB
Internetbundel10000 MB€8,-€0,0008 per MB
Internetbundel20000 MB€11,-€0,00055 per MB

Tweejarige sim only abonnementen

Soort bundelAantalPrijs per maand€ per eenheid
Bel/SMS bundel200 minuut/SMS€5,-€0,025 per minuut/SMS
Bel/SMS bundelOnbeperkt€7,--
Combineer met
Internetbundel2000 MB€3,-€0,0015 per MB
Internetbundel6000 MB€4,-€0,00067 per MB
Internetbundel10000 MB€8,-€0,0008 per MB
Internetbundel20000 MB€11,-€0,00055 per MB

TIP: Is je internetbundel voor het einde van de maand al op? Dan kun je 500 MB bijkopen voor slechts €5,-. Hiermee voorkom je dat je een extra hoog tarief van €0,15 per MB betaalt.

Simyo opzeggen en contractduur

Bij een Simyo sim only abonnement kun je kiezen uit drie verschillende varianten als het gaat om de contractduur. Tijdens je contract kun je je abonnement niet bij Simyo opzeggen:

 • Tweejarig sim only abonnement
 • Eénjarig sim only abonnement
 • Maandelijks opzegbare sim only

Zoals je in bovenstaande tabel ook al hebt kunnen zien, betaal je iedere maand €1,- of €2,- extra wanneer je kiest voor een maandelijks opzegbare sim only. Het voordeel hiervan is wel dat je dus in principe nergens (niet langer dan een maand) aan vast zit. Wanneer je kiest voor een éénjarig of tweejarig sim only abonnement ben je verplicht om 12 maanden of 24 maanden voor dit abonnement te betalen. Je kunt je éénjarige of tweejarige abonnement wel maandelijks kosteloos omhoog of omlaag bijstellen. Simyo is namelijk niet voor niets de klantvriendelijkste provider.
Is je contract bij Simyo afgelopen, maar heb je deze niet opgezegd? Dan loopt je abonnement door tegen dezelfde bundelprijs en kun je deze maandelijks opzeggen.

Voorwaarden Simyo

In principe is Simyo vrij flexibel en hebben we eigenlijk geen ‘addertjes onder het gras’ kunnen vinden. We vinden het wel belangrijk om de volgende voorwaarden met je te delen, zodat je hier rekening mee kunt houden wanneer jij een sim only abonnement bij Simyo afsluit:

 • Simyo brengt bij het afsluiten van je abonnement €14,99 aansluitkosten in rekening.
 • Je maakt bij Simyo gratis (zonder extra abonnementskosten) gebruik van het snelle 4G netwerk
 • Je regelt je zaken gemakkelijk online via ‘Mijn Simyo’, maar ook de klantenservice is prima bereikbaar via het gratis nummer, Twitter, Facebook of het eigen forum.
 • Gratis nummerbehoud!
 • Simyo rekent geen starttarief.
 • Internetten wordt afgerond per KB en bellen per minuut.
 • Let op: Overig bundeltegoed kun je niet meenemen naar de volgende maand
 • Buiten je bundel bellen/sms’en kost €0,31 per eenheid en internetten buiten je bundel kost €0,15 per MB.

Internetsnelheden

Simyo maakt voor haar prepaid simkaarten én sim only abonnementen gebruik van het mobiele netwerk van KPN, wat we een betrouwbaar netwerk kunnen noemen. Dit netwerk heeft een zeer goede dekking binnen heel Nederland. Hierdoor kan Simyo zeer snel 4G internet bieden. De maximale downloadsnelheid van het mobiele internet is maar liefst 150 MB/s. Is je telefoon niet geschikt voor het 4G netwerk? Dan maak je automatisch gebruik van het 3G netwerk.

Over Simyo als provider

Het feit dat Simyo zo gewaardeerd wordt door de klant en organisaties die telecombedrijven testen op hun kwaliteit, komt waarschijnlijk door het feit dat Simyo denkt vanuit de klant. De provider is hier dagelijks mee bezig en kan precies inschatten wat de klant wenst. Hierdoor zijn Simyo sim only’s erg populair. Daarnaast werkt Simyo eigenlijk met een klein team, wat als voordeel heeft dat er ‘korte lijnen’ zijn en de provider dus erg flexibel is.
Simyo is ondertussen alweer een tijdje op de markt en biedt naast sim only abonnementen ook prepaid simkaarten aan. Net als in de sim only markt, staat Simyo in de prepaid wereld ook bekend om haar lage tarieven.

Simyo ervaringen

Simyo wordt door haar eigen klanten beoordeeld met een 7,2 en sleept daarnaast dus regelmatig prijzen in de wacht. Ook onze klanten zijn zeer tevreden over de aantrekkelijke sim only’s en de transparantie/duidelijkheid van de provider. Wat vind jij van Simyo? Laat het ons weten door deze pagina te beoordelen.