Robin Mobile sim only

Robin Mobile is Budget Mobiel
Robin Mobile is een zogenoemde ‘protestprovider’. De provider komt op voor de stem van de klant. Dit houdt in dat de ontwikkelaars achter Robin Mobile een hekel hebben aan alle regeltjes en voornamelijk de kleine lettertjes in een contract, wat een beter beeld schept over een abonnement dan dat het in de werkelijkheid is. De provider doet er dan zelf ook alles aan om zo transparant en eerlijk mogelijk te handelen. Met een Robin Mobile sim only kom je nooit bedrogen uit de bus!

Let op: Robin Mobile is Budget Mobiel geworden. Meer weten? Bekijk onze pagina over Budget Mobiel.

Sim only abonnementen van Robin Mobile

Het ‘protest’ van Robin Mobile tegen de sim only wereld uit zich in eerste instantie in het aanbod van de makkelijke Robin sim only’s. Waar het bij een andere provider wel eens lastig is om een abonnement te kiezen, omdat je niet precies weet hoeveel belminuten, sms’jes of MB’s je nodig hebt, houdt Robin Mobile het simpel: Alles onbeperkt.
Het enige verschil tussen de sim only abonnementen van Robin Mobile zit ‘m in de internetsnelheid. Verder hoef je nooit op je verbruik te letten, want je kunt toch niet over je bundel heen gaan! Hieronder zie je het aanbod van Budget Mobiel, aangezien Robin Mobile nu Budget Mobiel is.


Robin Mobile sim only abonnementen vergelijken

Klinkt dit goed? Dan is het belangrijk om te weten welke internetsnelheid jij nodig hebt om de abonnementen van Robin Mobile met elkaar te kunnen vergelijken, want buiten de snelheid is alles exact hetzelfde! Robin Mobile heeft in totaal 5 verschillende abonnementen:

  1. Robin Entree met een snelheid van 0,06 Mbps voor €14,95
  2. Robin Junior met een snelheid van 2 Mbps voor €19,95
  3. Robin Gewoon Snel met een snelheid van 4 Mbps voor €29,95
  4. Robin Super Snel 4G met een snelheid van 15 Mbps voor €34,95
  5. Robin Pijl Snel 4G met een snelheid van 25 Mbps voor €39,95

Internetsnelheden: Robin Mobile 4G

Je zult dus moeten kiezen voor de juiste internetsnelheid. Om je hier een snel beeld van te geven wordt dit kort toegelicht. Alleen de duurste twee abonnementen gaan via het Robin Mobile 4G netwerk.
Met Robin Entree kun je eigenlijk alleen maar whatsappen, omdat je met deze snelheid geen internet browser kunt openen en alleen hele lichte apps.

Met Robin Junior kun je prima kleine apps openen zoals social media, nieuws en het weer. Gamen wordt lastiger en filmpjes bekijken zal ook alleen gaan als je echt in goed bereik bent, maar dan loop je alsnog kans dat het gaan haperen.

Robin Gewoon Snel geeft je de mogelijkheid om goed te kunnen surfen en prima filmpjes te kijken en bellen via internet, maar streamen en HD kijken zal lastig worden. Ook navigatie is bij deze snelheid niet altijd betrouwbaar.

Robin Super Snel gaat via het 4G netwerk en alles gaat daarmee eigenlijk super snel, alleen streamen en HD kwaliteit zou beter kunnen.
Wil je alles echt perfect hebben? Dan ga je voor Robin Pijl Snel 4G!

Voorwaarden Robin Mobile

Het enige kritiekpuntje op Robin Mobile, wat betreft de transparantie, is dat er wel een Fair Use Policy verbonden zit aan de abonnementen, terwijl er gezegd wordt dat de abonnementen echt onbeperkt zijn. De Fair Use Policy is een limiet, waar je bij het overschrijden ervan een waarschuwing krijgt wat uiteindelijk kan leiden tot consequenties.
Schrik hier niet van. Het is logisch dat de provider dit instelt. Dit is om misbruik van de abonnementen te voorkomen. Wanneer jij op een normale manier (lekker veel) gebruik maakt van je Robin sim only, zal je hier niet mee te maken krijgen. Het geldt voor mensen met verkeerde bedoeling het internet leegtrekken door bijvoorbeeld dagelijks films te streamen/downloaden of een callcenter op te starten via dit ene sim only abonnementje, zal deze Fair Use Policy in werking treden.

Robin Mobile sim only opzeggen en contractduur

Ook hierin is Robin Mobile super makkelijk in. Ieder abonnement kun je maandelijks opzeggen, zonder dat je hier extra voor hoeft te betalen. De prijzen zoals deze hierboven staan aangegeven gelden. Heb je toch niet het goede abonnement? Dan zit je hier dus niet langer dan een maand aan vast. Daarnaast kun je ook voor een andere Robin Mobile sim only gaan.

Robin sim only netwerk

Robin maakt voor haar mobiele diensten gebruik van het snelle en betrouwbare netwerk van KPN. Bij Robin kun je dus dezelfde bereikbaarheid en snelheid verwachten, afhankelijk van welk abonnement je afneemt natuurlijk.

Over Robin Mobile als provider

Robin is ontstaan vanuit een irritatiepunt van oprichter Wilfred Rottier: Consumenten gaan alsmaar buiten hun bundel, of bepaalde diensten vallen niet binnen het aanbod van de bundel. Het is een hele taak om je te verdiepen in de sim only’s van vele providers en dat is precies waar Rottier met Robin Mobile tegenin wilt gaan. Het doel is om de consument transparantie te bieden, maar ook vooral vrijheid. Vrijheid in wat je gebruikt en vrijheid in wanneer je van je Robin sim only af wilt. Robin Mobile sim only’s stralen dit exact uit.

Robin Mobile ervaringen

Klanten zijn eigenlijk zeer positief over deze provider. Veel mensen hebben behoefte aan Robin Mobile ervaringen, omdat het een vrij kleine spelers is in sim only land. Dit gaat dan al snel samen met twijfel, maar dit is niet nodig. Robin biedt juist de kans om precies te weten wat je koopt tegen een scherpe prijs. Ook wel omschreven als: What you see is what you get.
Wat is jouw ervaring met Robin Mobile? Laat het ons weten middels een reactie.