50+ Mobiel is in augustus 2021 opgericht en is daarmee de nieuwste Nederlandse telecomprovider. De aanbieder richt zich, zoals de naam doet vermoeden, op 50-plussers. Gemak, ondersteuning en service staan centraal. Heb je interesse in een 50+ Mobiel sim only abonnement? Vergelijk op deze pagina alle bundels en lees meer informatie over de provider.

50Plus Mobiel Sim Only abonnementen vergelijken

Interesse in een mobiel abonnement van provider 50+ Mobiel? Met behulp van onderstaande tool kun je eenvoudig alle sim only abonnementen van deze provider vergelijken. Ook kun je filteren op onder andere hoeveelheid data, hoeveelheid belminuten, en contractduur.


Over Provider 50Plus Mobiel

De aanbieder legt de focus op senioren. Deze groep vindt het vaak wat lastiger te bepalen welke bundel voor hen geschikt is, en hebben moeite met bepaalde elementen zoals het online afsluiten van een abonnement & opwaarderen. Met onder andere een snelle klantenservice en hulp filmpjes probeert de aanbieder deze doelgroep te helpen.

Wel kunnen personen onder de 50 jaar ook gewoon een abonnement bij de provider afsluiten.

50+ Mobiel is een virtuele provider. Naast de focus op gemak concurreert de aanbieder ook op prijzen, en kan het dus ook een prijsvechter worden genoemd.

Van welk netwerk maakt 50+ Mobiel gebruik?

Als MVNO (Mobile Virtual Network Operator) heeft 50Plus Mobiel geen eigen mobiele netwerk. In plaats daarvan maakt de aanbieder gebruik van het Vodafone-netwerk. Minder kosten is een van de redenen waarom virtuele providers als 50+ Mobiel kunnen concurreren op prijs.

Voorwaarden 50+ Mobiel abonnement

Heb je je bundel verbruikt? Dan hanteert 50+ Mobiel de volgende ‘buiten bundel’ tarieven:

Bellen: € 0,31 per belminuut
Sms: € 0,31 per sms
Internet: € 0,15 per MB

Tip: Met de ‘Buiten Bundel Buffer’ van 50+ Mobiel kun je een plafond voor verbruik buiten je bundel instellen. Hier kun je nooit overheen gaan, waardoor je hoge kosten buiten je bundel voorkomt. Bovendien ontvang je hierbij ook 500 MB extra data, waarmee je toch nog even vooruit kunt. De ‘Buiten Bundel Buffer’ is een betaalde optie en kost € 1,50 per maand.

Verder is het volgende van belang om te weten:

  • Gesprekken worden per seconde afgerekend & Internetsessies worden per kb afgerekend.
  • Bundels mogen iedere maand gratis omhoog aangepast worden. De bundels en prijzen van het moment waarop je aanpast zijn dan geldend.
  • Er geldt een Fair Use Policy voor onbeperkt bellen en sms’en. Dit houdt in dat het wel ‘redelijk’ moet blijven. Bij extreem verbruik / misbruik, wordt er contact met je opgenomen. Als indicatie van extreem verbruik wordt meer dan 10.000 minuten per maand bellen of meer dan 10.000 sms’jes per maand versturen genoemd.

De aansluitkosten van een mobiele abonnement bedragen bij 50+ Mobiel normaal gesproken € 19,95. Tijdens acties is het mogelijk dat je geen aansluitkosten hoeft te betalen.

Internetsnelheden

50+ Mobiel noemt een maximale downloadsnelheid van 350 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 100 Mbps. Hierbij vermeldt de provider dat daadwerkelijke snelheden hiervan af kunnen wijken. Gemiddelde internetsnelheden zullen dan ook, zoals bij iedere telecomaanbieder, lager zitten.

Contractduur & Opzeggen van abonnement

Het is bij 50+ Mobiel mogelijk om een 1 jaar abonnement of 2 jaar abonnement af te sluiten. Een maandelijks opzegbare sim only afsluiten is bij 50Plus Mobiel niet mogelijk.

Het opzeggen van je abonnement kan verder één maand voor de einddatum van je contract. Na afloop van je contract is het wel mogelijk om iedere maand op te zeggen.

Je bedenktermijn na het afsluiten van een 50Plus Mobiel abonnement is 14 dagen.