Sim Only providers met sim only abonnementen
Goedkope sim only abonnementen worden door veel providers aangeboden. Er komt geen reclameblok langs op TV waarin geen reclame van een sim only provider in voorkomt. Daarnaast hoor je het ook vaak op de radio en zie je verscheidene bushokjes vol hangen met aanbiedingen van sim only providers die de beste sim only abonnementen aanbieden. Deze website geeft je een goed overzicht van alle sim only abonnementen die er momenteel op de markt zijn. We hebben de sim only’s van alle bekende en goede providers in een vergelijker gezet, zodat jij een goedkoop sim only abonnement kan vinden wat perfect bij jou past. Daarnaast vind je onder alle pagina’s van deze websites nuttige informatie die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste sim only. Via deze website kun je sim only abonnementen bij alle bekende providers met elkaar vergelijken en afsluiten!

Providers vergelijken

Hieronder staan alle providers van Nederland welke sim only abonnementen aanbieden. Door op de namen te klikken krijg je meer informatie over de desbetreffende provider. Op deze manier kun je de verschillende providers goed met elkaar vergelijken. Elke provider heeft namelijk zijn eigen achtergrond en eigen kenmerken. Dit zijn:

  • Soorten sim only abonnement
  • Voorwaarden
  • Contractduur en opzegtermijn
  • Internetsnelheden

Daarnaast worden er ook specifieke zaken van de betreffende provider besproken. Zie onderstaand een lijst van providers in Nederland die sim only abonnementen aanbieden.

Sim only providers 2023

Vergelijk hier alle abonnementen van alle mobiele providers in Nederland


Soorten sim only abonnement

Sim only aanbieders mogen zelf beslissen op welke manier zij hun sim only abonnementen aanbieden. Er zijn al veel verschillende vormen de revue gepasseerd. Op deze manier is er voor ieder wat wils. Ben je een grootverbruiker en wil je geen rekening hoeven houden met de limieten die een sim only abonnement je oplegt voor bijvoorbeeld internet? Voor jou zijn er dan de abonnementen met onbeperkt internet. Door zo’n onbeperkte sim only af te sluiten kun je altijd zoveel bellen, sms’en en internetten als je wilt.
Wanneer je eigenlijk nooit meer gebruik maakt van sms’en en bellen zijn er ook providers die sim only’s aanbieden met alleen een internet bundel. Voor deze internet bundels kun je vervolgens weer kiezen uit verschillende hoeveelheden data. Dit varieert vanaf 100 MB tot onbeperkt internet. Je kunt per provider kijken of zij dit soort abonnementen aanbieden op de pagina sim only met internet.
Ook voor mensen die geen gebruik maken van internet zijn er sim only abonnementen beschikbaar. Bij de meeste providers zie je dat je voor alle diensten verschillende limieten kunt afsluiten (bijvoorbeeld: 200 belminuten, 300 sms’jes en 400 MB data), maar er zijn ook telecomproviders die alles uit één bundel aanbieden. Dan kies je bijvoorbeeld een bundel van 500 en mag je zelf beslissen of je daarvan belt, sms’t of internet’ of deze drie diensten met elkaar combineert!

Voorwaarden

In de voorwaarden van de telecomproviders staan vaak dezelfde punten, maar deze worden door de providers op hun eigen manier ingevuld. In de voorwaarden staat vaak vermeldt wat er gecontroleerd wordt voordat je een abonnement kunt afsluiten, de opzegging van het abonnement, extra (aansluit)kosten, het wijzigen van het abonnement, de Fair Use Policy en hoe het werkt wanneer je je simkaart kwijt bent. Dit zijn enkele voorbeelden. Op de pagina’s van de provider vind je meer specifieke informatie over de desbetreffende provider.

Contractduur en opzegtermijn sim only

Het is per provider afhankelijk welke contractduur er geldt voor jou sim only abonnement. De sim only’s met een contractduur van 2 jaar zijn vaak het goedkoopst. Bij sommige aanbieders kun je ook een sim only afsluiten voor 1 jaar of zijn er abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Ook het opzegtermijn is per provider verschillend.

Internetsnelheid sim only

Er zitten grote verschillen in de internetsnelheden die telecomproviders kunnen aanbieden. Zo heb je bijvoorbeeld 3G, 4G en 4G+ netwerken beschikbaar in Nederland, maar dit zegt nog weinig over de snelheid die jouw provider jou kan bieden. Op de providerpagina’s hebben we de internetsnelheden voor je op een rijtje gezet.