Written by Donat Berisha

Provider Ben biedt klanten overstap naar 4G aan

Mobiele provider Ben heeft recent laten weten dat 3G-gebruikers automatisch over worden gezet naar het 4G-netwerk. Vandaag, op 26 oktober 2020, is Ben gestart met het activeren van 4G Basis voor klanten die nog een 3G abonnement hebben. In de loop van diezelfde week kan iedereen gebruik maken van het 4G-netwerk.

Ben biedt sinds 2014 al abonnementen aan met 4G. Mocht je een 3G abonnement hebben afgesloten dan werd dit niet automatisch overgezet naar 4G. Nu is het mogelijk voor klanten om over te stappen naar het 4G-netwerk van T-Mobile, mits je telefoon beschikt over 4G. Wat verandert er nog meer voor de klanten van Ben? Dat leggen we verder uit in dit artikel!

Overstap van 3G naar 4G? Dit verandert er voor jou!

Dit nieuws geldt voor het aanbod van sim only abonnementen. Het nieuwe abonnement van Ben, genaamd ‘4G Basis’, biedt klanten dezelfde internetsnelheden als bij 3G. Qua internetsnelheid verandert er dus niets. Klanten behouden nog steeds een maximale downloadsnelheid van 14,4 Mbit/s en een uploadsnelheid van 2 Mbit/s bij het 4G-netwerk. Door de overstap naar 4G Basis heb je overal, binnenshuis en buitenshuis, stabieler internet, omdat je gebruik maakt van het 4G-netwerk. 4G is niet alleen stabieler dan 3G, maar biedt ook een veel betere dekking. Wat verandert er nog meer?

  • Het overstappen naar het 4G-netwerk brengt geen extra kosten met zich mee.
  • 3G-klanten kunnen er ook voor kiezen om van het 3G-netwerk gebruik te blijven maken.

Geen extra kosten door overstap naar 4G-netwerk

4G Basis wordt automatisch geactiveerd voor 3G-gebruikers. 3G-klanten van provider Ben worden via de mail op de hoogte gehouden.met de overstap naar 4G. Ben je al een bestaande 4G-klant? Dan is het niet mogelijk om terug te gaan naar 4G Basis. Klanten die een 4G Basis abonnement hebben, kunnen wel overstappen naar 4G of 4G Extra Snel die snellere down- en uploadsnelheden bieden. Deze staan hieronder.

  • 4G-abonnement: downloadsnelheid van 100 mbit/s en uploadsnelheid van 10 Mbit/s.
  • 4G Extra Snel abonnement: downloadsnelheid van 225 mbit/s en uploadsnelheid van 65 Mbit/s.

Het 3G-netwerk blijft bestaan

Hoewel de internetsnelheden niet veranderen bij 4G Basis van aanbieder Ben, is het 4G-netwerk 6 keer zo snel als het 3G-netwerk. Tegenwoordig wil iedereen super snel kunnen internetten. Het gebruik maken van het 4G-netwerk zonder extra te betalen klinkt als muziek in de oren. Heb jij een 3G toestel, dan is het uiteraard niet mogelijk om gebruik te kunnen maken van 4G. Je kunt dan nog steeds gerust gebruik maken van 3G.

Ben sim only abonnement afsluiten?

Heb je nog geen mobiele telefoon die beschikbaar is voor 4G? Dan adviseren wij wel om er één aan te schaffen, mocht je gebruik willen maken van een betere internetervaring. Ben je op zoek naar een 4G sim only abonnement van Ben? Klik op de oranje bestelknop hieronder en sluit direct een Ben sim only (4G) abonnement af!

Bestel hier

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

veertien − 11 =