Written by Dennis Manshanden

Prijzen Unlimited verschillen door combinatiekortingen

Uit recent onderzoek van Telecompaper is gebleken dat er steeds meer vraag is naar Onbeperkte sim only abonnementen, ook wel Unlimited abonnementen genoemd. 11 procent van de Nederlanders verwacht een Unlimited abonnement te gaan nemen als eerstvolgende abonnement ten opzicht van 9% vorig jaar. Vanwege deze vraag gaan ook steeds meer providers abonnementen aanbieden met onbeperkte data en beltegoed. De meest populaire vormen zijn: onbeperkte sim only abonnementen en 4G unlimited data abonnementen. Ook een groeiend aantal mensen wilt gewoonweg alles onbepert, zowel internet als bellen als SMS. Dit soort type abonnementen worden vaak een ‘unlimited sim only abonnement’ genoemd.

Op basis van het onderzoek, wat zijn de verschillen tussen providers op het gebied van sim only Unlimited abonnementen, wanneer er wel en wanneer er geen sprake van combinatiekorting (fmc) is? Dat bespreken we hieronder verder!

Welke providers bieden Unlimited sim only bundels aan?

Er zijn al een aantal providers die onbeperkte sim only bundels aanbieden met of zonder combinatiekorting. Dit zijn:

  • Vodafone (wel fmc-korting)
  • T-Mobile (wel fmc-korting)
  • Budget Mobiel (wel fmc-korting)
  • Tele2 (géén fmc-korting)
  • KPN (wel fmc-korting)

Budget Mobiel is momenteel de goedkoopste provider van sim only onbeperkt internet abonnementen, maar heeft daarentegen wel weer strengere voorwaarden. T-Mobile is samen met Vodafone de duurste provider van de Unlimited, maar deze providers halen daar toch weer een flink bedrag vanaf, wanneer je gebruik maakt van een andere dienst van deze providers.

Wat houdt de fmc-korting in bij Unlimited?

De zogenaamde fmc-korting bij providers is de korting die je krijgt wanneer je een mobiel abonnement combineert met een vaste dienst (bijv. internet & TV) van de betreffende provider. Hierdoor wordt een Unlimited abonnement erg aantrekkelijk voor de consument om aan te schaffen en dus te combineren met een andere dienst.

Tele2 biedt geen combinatiekorting

Tele2 die sinds 2019 samen is gevoegd met T-Mobile, biedt geen fmc-korting. Van de 4 grote merken biedt Tele2 wel de goedkoopste Unlimited abonnement (25 euro) aan zonder combinatiekorting. Echter betaal je bij T-Mobile ook 25 euro wanneer je gebruik maakt van de combinatiekorting. Wil je dus ook gebruik maken van vaste diensten dan is T-Mobile zeer interessant voor jou en anders kun je natuurlijk bij Tele2 terecht.

Budget Mobiel goedkoopste Unlimited aanbieder

Wil je er zeker van zijn dat je het goedkoopste Unlimited abonnement hebt? Dan is Budget Mobiel de goedkoopste provider voor jou bij zowel alleen een mobiel abonnement of een bundeling van vaste diensten. Zonder fmc-korting betaal je bij Budget Mobiel 20 euro voor een Unlimited abonnement. Kies je ervoor om verschillende diensten van Budget Mobiel te combineren, dan maak je gebruik van de combinatiekorting van 5 euro en betaal je 15 euro voor je Unlimited abonnement. Budget Mobiel heeft wel wat meer beperkende voorwaarden in tegenstelling tot de andere providers.

  • Lage internetsnelheid: zo is de up- en downloadsnelheid maximaal 5 Mbps.
  • Budget heeft de strengste FUP (Fair User Policy) van onbeperkt internet abonnementen.

De FUP houdt in dat je dataverbruik redelijk met zijn. Bij Budget Mobiel mag je niet meer dan 3 GB per dag gebruiken. Bij de providers Vodafone T-Mobile, KPN en Tele2 ligt dit aantal hoger. Bij deze providers kun je maximaal 5/6 GB per dag gebruiken. De FUP zorgt ervoor dat je geen misbruik maakt van het netwerk en dat er ook geen problemen ontstaan op het netwerk voor andere gebruikers.

KPN goedkoper dan T-Mobile en Vodafone bij Unlimited zonder fmc-korting

Al kijken we naar de abonnementen zonder fmc-korting dan bieden Vodafone en T-Mobile hun Unlimited abonnement aan tegen dezelfde prijs, namelijk 35 euro per maand. KPN is daarmee iets goedkoper en biedt zijn Unlimited abonnement aan voor 32,50 euro. Kies je er wel voor om vaste diensten te combineren met mobiel internet dan betaal je bij zowel KPN als T-Mobile 25 euro per maand. Uit het onderzoek blijkt dat Vodafone daarmee de duurste provider is en biedt het Red Unlimited abonnement aan voor 30 euro per maand.

De tarieven van de genoemde providers voor een Unlimited abonnement gelden alleen wanneer je een 2-jarig abonnement neemt.

Conclusie onderzoek

Uit alle bovenstaande gegevens kunnen we een aantal conclusies te trekken, wat betreft de Unlimited abonnementen met en zonder fmc-korting. We zetten de belangrijkste conclusies hieronder op een rijtje!

  • Budget Mobiel is de goedkoopste provider van het Unlimited abonnement.
  • Tele2 is de goedkoopste aanbieder van het Unlimited abonnement zonder fmc-korting.
  • KPN, T-Mobile en Vodafone hebben hogere internetsnelheden en hanteren minder strengere FUP regels.

De keus voor het Unlimited abonnement hangt dus onder andere af van het feit of je wel of geen andere vaste diensten wilt combineren met het mobiele abonnement. Hiermee kun je namelijk veel goedkoper uit zijn.

Sim only abonnement afsluiten?

Op basis van bovenstaande informatie, heb je meer inzicht in unlimited sim only abonnementen en wat de beste opties zijn. Unlimited kan gelden voor alleen onbeperkt belminuten bijvoorbeeld maar ook voor onbeperkt internet. Met een sim only onbeperkt internet abonnement zijn de mogelijkheden eindeloos! Internetten zo vaak als jij wil. Klik hier voor meer informatie over onbeperkt internet voor sim only. Indien je interesse hebt in een Unlimited belminuten, sms en internet abonnement, hebben wij daarvoor een handige vergelijker. Hieronder zie je direct alle Unlimited mogelijkheden. Houd daarbij rekening met combinatiekortingen (fmc)! Het afsluiten van een sim only unlimited abonnement doe je door op ‘Bestellen’ te klikken.Gerelateerde berichten
Meer vraag naar grote sim only bundels

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 11 =