Written by Dennis Vlaar

Prijzen onbeperkt bellen verschillen enorm

De prijzen voor een sim-only abonnement me onbeperk bellen lopen heel erg uiteen. Van de 4 grootste mobiele aanbieders is Tele2 gemiddeld de goedkoopste. Je betaalt bij Tele2 voor onbeperkt bellen €12 per maand dat is met 1GB internet erbij. Daarna volgen in deze volgorde: KPN, T-mobile en Vodafone.

Verandering prijzen

In de afgelopen jaren zijn de prijzen van onbeperkt bellen redelijk veel veranderd. In 2013 betaalde je bij Tele2 voor onbeperkt bellen nog zo’n €24 per maand. De kosten voor onbeperkt bellen zijn in 7 jaar tijd bij Tele2 dus gehalveerd. Tele2 is ook een van de eerste aanbieders die onbeperkt bellen aanbood in 2013. Sinds 2016 zijn de prijzen van onbeperkt bellen veel goedkoper geworden. Dit komt omdat er in 2016 een prijzenoorlog is gestart tussen mobiele providers. Daar kun jij nu van profiteren!

Internet bij abonnement

Het is begrijpelijk dat je naast onbeperkt bellen ook wat MB’s wilt om mee te internetten. Hoeveel je hier aan kwijt bent hangt natuurlijk volledig af van hoeveel MB’s je nodig hebt. over het algemeen hebben de meeste mensen genoeg aan 1GB oftewel 1000 MB aan internet. Hieronder een lijstje van wat je bij de 4 grote aanbieders kwijt bent die in de inleiding worden benoemt:

  • Bij Tele2 is 1GB aan internet verplicht om erbij te nemen, je betaalt €7 per maand extra en komt dan op een totaal van €12 per maand.
  • Bij KPN kun je niet kiezen voor 1GB, als je 2GB kiest betaal je €5 extra per maand. Dat maakt het totaal €20 Als je al gebruik maakt van KPN of Telfort krijg je €5 euro korting per maand.
  • Bij T-mobile betaal je voor een abonnement met 1GB en onbeperkt bellen €16 per maand.
  • Bij Vodafone kun je een onbeperkt bellen abonnement alleen combineren met 5 GB internet of meer. Dit abonnement heb je voor €25 per maand.

Ontwikkelingen onbeperkt bellen

Na het saneren van Telfort is KPN zijn marktaandeel gedaald op de mobiele markt. Als reactie hierop heeft KPN zijn prijzen verlaagt door middel van een aanbieding. Dit zorgt ervoor dat Vodafone momenteel gemiddeld de duurste tarieven hanteert. Onze verwachting is dat Vodafone hierop gaat reageren door zijn prijzen te verlagen. Wij denken over het algemeen dat onbeperkt bellen in de toekomst steeds goedkoper zal worden.

Vergelijk sim only abonnementen met onbeperkt bellen!

We hebben je nu informatie gegeven over de 4 grootste aanbieders op de mobiele markt. Maar er zijn meerdere aanbieders die onbeperkt bellen aanbieden. Gebruik de onderstaande vergelijker om te kijken welke aanbieder het beste voor jou is. Zet de slider van bellen op onbeperkt en kies hoeveel data je bij je abonnement wilt. Het is mogelijk om gelijk je abonnement af te sluiten door op “bekijk” te klikken!

Heeft dit artikel je geholpen?
Laat je mening hieronder achter!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × drie =