Written by SimonlyCheck

Prijzen communicatiediensten in februari 5,7% gedaald

Het wordt steeds goedkoper om communicatiediensten zoals bellen, sms en internet te gebruiken, blijkt uit cijfers van het CBS. De prijzen van deze communicatiediensten zijn dit jaar in februari namelijk met 5,7% gedaald ten opzichte van februari 2018. Dit volgt niet de landelijke trend op gebied van consumentenprijzen. Lees in deze blog meer over deze prijzen en wat het betekent voor de sim only markt.

Goedkopere sim only abonnementen door prijsdaling

We zien in februari opnieuw een prijsdaling voor communicatiediensten ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat bellen, sms’en en internetten dit jaar weer goedkoper wordt, wat aansluit op de dalende prijzen die we in recente jaren zien.

Voor sim only abonnementen is dit goed nieuws! De prijsdaling van bellen, sms’en en internetten is namelijk terug te zien in de sim only abonnementen die goedkoper zijn geworden. Dit verschil is nu al op te merken in de prijzen van bundels; we verwachten dat deze tarieven door onder andere concurrentie nog verder zullen dalen, wat voor jou als koper voordelig is!

Direct een voordelige sim only abonnement afsluiten?

Het is natuurlijk logisch dat je wilt profiteren van lagere sim only tarieven. Heb je interesse in sim only en zou je graag direct een abonnement willen afsluiten? Gebruik dan onderstaande vergelijkingstool om direct op de meest voordelige abonnementen te filteren. Dit kun je doen door te filteren op basis van jouw wensen en behoeften. Vervolgens kun je kiezen voor het abonnement dat het beste bij jou past.

Algemene consumentenprijzen omhoog

Terwijl de prijzen van communicatiediensten dalen, zijn de algemene consumentenprijzen juist gestegen: Je betaalt dit jaar 2,6% meer dan vorig jaar. De boosdoeners zijn vooral autobrandstoffen, vliegtickets en kleding. Waar bovengenoemde sectoren zorgen voor inflatie, remmen communicatiediensten juist de stijgende inflatie, doordat de prijzen voor het gebruik van deze diensten dus dalen. Dit is voor de consumentenprijzen natuurlijk een lichtpuntje, aangezien de meeste sectoren in prijzen stijgen en dus voor een hogere inflatie zorgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijftien − 3 =