prepaid sim onlyPrepaid lijkt soms een beetje “oldskool” maar het is nog steeds erg populair! 16% van Nederland heeft nog steeds een prepaid simkaart ofwel een prepaid sim only in zijn of haar bezit. Een prepaid sim only is simpel weg een simkaart waarbij je van te voren moet opwaarderen om gebruik te kunnen maken van telecom diensten. Met de komst van prepaid internet is de prepaid sim only weer helemaal “back on track” en besluiten weer steeds meer mensen in plaats van een sim only abonnement een prepaid simonly aan te schaffen. Om je veel moeite en uitzoek werk te besparen hebben wij in samenwerking met de grootste prepaid website van Nederland een prepaid sim only top 2 samengesteld.

Prepaid sim only – TOP 2

Prepaid ProviderBellenMBAanschaf kosten
Simyo
€7,50 beltegoed
€0,10€0,02€5,- Bestellen
KPN
€10,- beltegoed
€0,30€0,02€10,- Bestellen

Prepaid is nog steeds erg populair door het grote aanbod in Goedkope Prepaid bundels!


Waarom een prepaid sim only

  • Veel mensen zijn goedkoper uit met een prepaid sim only waarbij men gebruikt maakt van prepaid bundels. Denk bijvoorbeeld aan een prepaid belbundel of een prepaid sms bundel of een prepaid internet bundel. Dit worden ook wel prepaid abonnementen genoemd. Je koopt namelijk per maand een bundel ofwel prepaid abonnement, waarna je een vooraf vastgesteld aantal diensten kunt gebruiken. Door de prepaid bundels is de prepaid simkaart weer enorm in populariteit gestegen. Je bent namelijk niets verplicht en hebt al je uitgaven zelf in de hand.
  • Men wilt niet vast zitten aan een abonnement. Dit in combinatie met prepaid internet bundels en prepaid belbundels zijn de prepaid tarieven dusdanig laag geworden dat het interessanter kan zijn als een abonnement
  • Prepaid simkaarten worden aangeschaft voor “smart devices” ofwel “slimme aparaten”. Denk hierbij een een simkaart voor een alarmsystemen, vuilnisbakken, koelkasten, mobiele wifi router, gps trackers etc.
  • Prepaid wordt gebruikt als tweede telefoon / tweede nummer
  • Bedrijven schaffen prepaid simkaarten aan voor hun medewerkers (ook voor betere kostencontrole)


Prepaid Simkaart – Belangrijke tips

  • Denk om de afrekening per hoeveelheid. Afrekening per minuut is het goedkoopste!
  • Maak een keuze wel netwerk je wilt. KPN heeft het beste netwerk van Nederland
  • Vergelijk de beltarieven en internettarieven. De meeste mensen SMSén bijna niet meer, maar ook deze tarieven kun je vergelijken!
  • Vergelijk prepaid simkaarten op basis van de afrekening binnen de internet bundels: per kb of per MB? Per KB is natuurlijk goedkoper!
  • Vergeet niet de tarieven binnen voordelige prepaid bundels te vergelijken! Hiermee kun je vaak veel besparen!

Handig om te weten: Een Sim only prepaid kan goedkoper zijn dan je denkt! Vergelijk prepaid met een sim only abonnement voordat je een beslissing neemt!