Written by Dennis Vlaar

Prepaid of abonnement voor kind?

Als je wilt dat je kind bereikbaar kan zijn op zijn of haar mobiele telefoon, dan moet je kiezen tussen prepaid of abonnement voor je kind. Om de juiste keuze te maken bespreken we in dit artikel de voor- en nadelen van prepaid en een abonnement voor je kind. Lees dus verder!

Prepaid of abonnement voor kind?

Beide opties kunnen een uitkomst bieden voor uw kind. Het gaat er om hoeveel en waarvoor de telefoon gebruikt gaat worden. In de meeste gevallen geldt:

 • Regelmatig gebruik van internet = abonnement.
 • Weinig gebruik en alleen bellen = prepaid.

Hieronder beschrijven we beide opties.

Sim only abonnement voor kind

Sim only abonnementen voor kinderen worden steeds populairder. Dit komt, omdat in de meeste gevallen een sim only abonnement de voordeligste optie is. Als je kind gebruik wilt maken van socialmedia kanalen, zoals bijvoorbeeld Whatsapp, dan is een abonnement meestal voordeliger dan een prepaid simkaart. Een feit is dat de jeugd tegenwoordig veel meer communiceert via het internet dan via bellen. Internet is bij een abonnement voordeliger dan bij een prepaid simkaart. Om het overzichtelijk te maken, hebben we hieronder de voordelen van een sim only abonnement voor kinderen onder elkaar gezet:

 • Het is snel voordeliger dan prepaid.
 • Er is een enorm aanbod abonnementen.
 • Elke maand opzegbaar.
 • Maandelijks aanpasbaar.
 • Sommige providers bieden mogelijkheid om plafond in te stellen.

Nadelen abonnement voor kind

Het nadeel van een abonnement bij een kind, is dat het mogelijk is dat je kind buiten zijn bundel treed. De kosten kunnen dus hoger oplopen dan verwacht. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je inzicht houdt in het verbruik van je kind. Bij sommige providers is het mogelijk om een belplafond in te stellen.

Abonnement voor kind vergelijken

Als je er voor kiest om een sim only abonnement aan te schaffen voor je kind, dan is het nog best moeilijk om te kiezen tussen het grote aanbod. Om je daar mee te helpen, kun je gebruik maken van onze onafhankelijke sim only vergelijker. Vul in hoe groot het abonnement moet zijn en bekijk de opties. Meteen een abonnement afsluiten kan via de bestelknop.

Voor- en nadelen prepaid voor kind

Het voordeel van prepaid, is dat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Je kunt niet meer geld uitgeven dan dat er op de prepaid kaart staat. Tegelijkertijd is dit ook een nadeel, op het moment dat de prepaid kaart leeg is kan je kind alleen nog maar belletjes ontvangen. Je moet er dus goed op letten dat er altijd tegoed op de prepaid kaart staat. Hieronder staan de voor- en nadelen van prepaid voor een kind:
Voordelen:

 • Geen onverwachte kosten.
 • Het tegoed is langer houdbaar dan 1 maand, meestal 1 jaar.

Nadelen:

 • Internetten is relatief duur.
 • Bellen en sms’en is relatief duur.
 • Als tegoed op is kun je alleen nog maar ontvangen.

Prepaid of abonnement voor kind?

Om het even samen te vatten. In de meeste gevallen is een sim only abonnement de voordeligste optie. Als jouw kind geen internet nodig heeft en weinig belt, maar toch wilt dat je hem/haar kunt bereiken, dan is een prepaid simkaart het voordeligst.

Prepaid simkaart aanschaffen

Als een prepaid simkaart de beste optie is voor jouw kind, dan raden wij aan te kiezen uit de onderstaande opties. Bekijk welke provider het beste bij je past. Een simkaart bestellen doe je via de bestelknop.

Prepaid ProviderBellenMBAanschaf kosten
Simyo
€7,50 beltegoed
€0,10€0,02€5,- Bestellen
KPN
€10,- beltegoed
€0,30€0,02€10,- Bestellen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elf + twee =