Written by Donat Berisha

Prepaid naar sim only? Zo werkt het!

Nederlanders gaan over het algemeen steeds meer belminuten en data verbruiken. Hierdoor stappen meer en meer mensen over van een prepaid simkaart naar een sim only abonnement. Maar hoe werkt het precies? En wanneer moet je overstappen van prepaid naar sim only? Je leest het in deze blog!

Sim only of prepaid?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen overstappen van prepaid naar sim only. In de volgende scenario’s is een sim only abonnement meer aangeraden dan een prepaid simkaart:

  • Je belt regelmatig. Wanneer je meerdere keren per week belt zul je met een sim only abonnement goedkoper uit zijn dan met prepaid. Dit komt doordat het tarief van prepaid stukken hoger liggen.
  • Je gebruikt dagelijks mobiel internet. Zowel met prepaid als sim only is het mogelijk om mobiel te internetten. Alleen zijn ook hier de tarieven voor prepaid een stuk hoger. Wanneer je veel gebruik maakt van mobiel internet is een sim only abonnement stukken voordeliger.
  • Vroeger was het vastzitten aan een contract een reden om niet over te stappen naar sim only. Tegenwoordig zijn er juist maandelijks opzegbare abonnementen, waardoor je niet altijd vast hoeft te zitten aan een langdurig contract.

Weet je nog niet zeker of je sim only of prepaid wilt & zou je eerst meer over prepaid willen lezen? Bekijk dan deze pagina.

Hoe werkt overstappen van prepaid naar sim only?

Het overstappen van prepaid naar sim only gaat erg gemakkelijk en snel. Omdat je bij een prepaid simkaart niet aan een contract vastzit, kun je overstappen wanneer je maar wilt. Er hoeft dus niets opgezegd te worden. Wanneer het voor jezelf duidelijk is dat een sim only abonnement de beste keuze is, kun je een abonnement gaan uitzoeken.

Er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders met allemaal een divers aanbod van sim only abonnementen. Vergelijk de abonnementen daarom altijd goed. Op Sim Only Check hebben wij daarom voor jou een makkelijke vergelijker ontwikkeld met de beste sim only abonnementen. Filter jouw wensen in de onderstaande vergelijker en vind jouw ideale sim only abonnement.


Sim only afsluiten

Heb je een geschikt abonnement gevonden? Een sim only afsluiten gaat ook gemakkelijk in de bovenstaande vergelijker door middel van de bestelknoppen. Overstappen van prepaid naar sim only is vaak gratis. Er worden vaak weinig tot geen aansluitkosten gerekend bij het afsluiten van een abonnement.

Van prepaid naar sim only met nummerbehoud

Wanneer je overstapt naar een sim only abonnement is het vaak mogelijk je oude nummer te behouden. Dit verschilt per provider. De ene provider accepteert alleen oude nummers van de provider zelf, en een andere provider geeft je de mogelijkheid om elk nummer te behouden. Neem hiervoor altijd contact op met de provider zelf, zodat dit duidelijk zal worden voor je. Mocht je het nummer willen behouden dan zul je altijd je huidige simkaartnummer nodig hebben. Deze kun je op de simkaart zelf of bij de instellingen van je telefoon vinden.

Resterende beltegoed

Het kan zijn dat je nog beltegoed op je prepaid simkaart hebt staan. Om je beltegoed te kunnen meenemen moet je wel binnen dezelfde provider overstappen. Het resterende beltegoed wordt dan vaak verrekend met de eerste factuur van je sim only abonnement. Wanneer je wisselt van provider, raden wij aan om je beltegoed op te maken voordat het abonnement ingaat. Zo zul je geen geld verspillen.

Conclusie

Het overstappen van prepaid naar sim only is eenvoudig. Je zit met prepaid nergens aan vast, dus je kunt zorgeloos overstappen. Zowel voor nummerbehoud als jouw resterende prepaid beltegoed geldt: indien je bij dezelfde provider blijft, is dit gewoon mogelijk. Stap je over, vraag dan altijd naar de mogelijkheden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × vijf =