Written by SimonlyCheck

Over je internet bundel heen? Wat nu?

Het is erg vervelend als je gebruik maakt van een mobiel abonnement en er kosten in rekening worden gebracht voor internetten buiten je databundel. De kosten voor het gebruik van internet buiten je bundel kunnen namelijk flink oplopen, mede doordat de prijs voor deze Mb’s hoger liggen dan de wanneer deze in je databundel zitten. Maak je veel gebruik van internet op je telefoon of merk je dat je vaak extra betaald voor internetten buiten je bundel? Lees dan vooral verder en zie hoe je hier iets aan kunt doen.

Nooit extra kosten voor internetten buiten je bundel

Allereerst is het belangrijk na te gaan hoe jouw abonnement is afgesloten. Vaak kies je een abonnement met toestel of een sim only abonnement voor een groot deel op basis van wat je nodig hebt. Hierbij let je op hoeveel je belt en internet en kiest hierbij het meest geschikte abonnement. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je plots meer gaat gebruiken of gewoon simpelweg je verbruik hebt onderschat. In dit geval kan het voorkomen dat je buiten je bundel aan het bellen, sms’en of internetten bent.

Er zijn providers die je bij een abonnement niet meer laten betalen als je buiten je bundel aan het internetten bent. Zo kan je dus nooit meer betalen voor je databundel dan het bedrag dat je betaalt voor het aantal Mb’s welke je maandelijks afneemt. Heb je dus bv. een databundel van 1500Mb internet in je abonnement, dan betaal je dus niks extra voor de Mb’s die je daarover heen verbruikt. Wel is het zo dat je internetsnelheid flink omlaag gaat als je jouw limiet hebt bereikt. Je ervaart dus wellicht wel wat hinder en dit is dan ook tegelijkertijd het signaal dat je over je bundel heen bent. In bijna alle gevallen krijg je voordat je over je bundel heen gaat op tijd een bericht van je provider dat je limiet bijna is bereikt zodat je er rekening mee kunt houden.

LET OP: Het is niet altijd het geval dat je niks extra betaald voor internetten buiten je bundel. Dit geldt momenteel slechts bij enkele providers. Het komt namelijk veel voor dat wanneer je buiten je bundel internet je kan rekenen op hogere abonnementskosten voor het gebruik hiervan. Je betaald dan alle Mb’s die buiten je databundel vallen, bovenop de normale maandelijkse kosten voor je abonnement. Controleer dus altijd welke abonnementsvorm je hebt om problemen te voorkomen.

Oplossingen bij internetten buiten je bundel

Je bent nu al over je bundel heen en zoekt een oplossing voor de kosten die je niet wilt maken. Je kan dit op verschillende manieren doen zodat je nooit meer voor onverwachte kosten komt te staan als het gaat om internetten buiten je databundel.

Je kan dit doen door:

• Je huidige databundel een stukje te verhogen. Hiermee heb je wat meer ruimte bij mobiel internetten en betaal je een klein bedrag meer per maand om jezelf in te dekken tegen onverwachte kosten.

• Ook eenmalig extra Mb’s aanschaffen is een optie. Weet je bijvoorbeeld dat je deze maand door wat voor omstandigheden dan ook meer mobiel gaat internetten, dan kan je extra Mb’s aanschaffen om in dit verbruikt te voorzien. Zo hoef je niet je abonnement te verhogen, maar heb je wel voor de keren dat je het nodig hebt genoeg Mb’s in huis om de klus te klaren.

• Bij sommige providers is het ook mogelijk om je databundel te pauzeren als je hierover heen gaat. Op deze manier las je even een korte adempauze in om te voorkomen dat je buiten je abonnement gaat internetten. Je betaald dan nooit teveel voor je databundel en er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor internetten buiten je bundel.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × vier =