Written by Merel

De ontwikkeling van 5G mobiel internet

Het zal je vast niet zijn ontgaan, de ontwikkeling van het nieuwste 5G netwerk is vol in beweging. Het nieuwe netwerk voor mobiel internet is de opvolger van het bestaande 4G netwerk en zal dan ook weer beter, betrouwbaarder en sneller zijn dan zijn voorganger. Het 5G mobiele internet staat nu nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen gaan heel snel. De kans dat je over een paar jaar op het 5G netwerk zit is dan ook zeer waarschijnlijk. Hoe snel het werkelijk op de markt verschijnt zal nog nader bekend worden gemaakt. Er staat nog een hoop op de planning om dit netwerk bij uitrol tot een succes te maken.

Vele malen sneller dan het bestaande 4G netwerk

De snelheden van het nieuwe 5G internet liegen er niet om. Er kunnen dan ook snelheden worden behaald die honderd tot zelfs honderden keren hoger liggen dan het 4G netwerk dat al erg snel is. Hiermee ontstaan er dan ook snelheden die enorm vele hoger liggen waarbij je dan ook mag spreken van een duidelijke stijging die zeker niet onopgemerkt zal blijven. Bij gebruik van het 5G internet zal dus echt een duidelijk verschil moeten blijken. Hoe snel de 5G verbinding in de praktijk zal zijn moeten nadere tests nog uitwijzen. Over het algemeen liggen deze ietsjes lager dan de beloofde kreten.

Voordelen van het 5G netwerk

Met het snelle 5G gaan ook andere voordelen gepaard. Je kunt je voorstellen dat met deze snelheden er nauwelijks verlies optreedt, zelfs als grote groepen mensen gebruik maken van de zelfde verbinding binnen een bepaald gebied. Hiermee zal er geen last meer worden ervaren bij pieken op momenten dat veel mensen gebruik maken van het 5G netwerk.

Een ander voordeel is de mogelijkheden die het werkgebied van de technologie weer vergroten. Er komen weer nieuwe mogelijkheden die voor ons allemaal in het voordeel kunnen werken.

Naast de snelheid en extra mogelijkheden zal het netwerk ook weer wat betrouwbaarder worden.

Wanneer zal 5G mobiel internet beschikbaar zijn?

Wanneer 5G op de markt verschijnt is nog niet bekend. Er word wereldwijd hard gewerkt om dit zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het nog wel minimaal 5 jaar duren voordat het 5G voor consumenten beschikbaar wordt. Exacte cijfers kunnen op dit moment echter nog niet worden gegeven. Ook wanneer het 5G internet in Nederland zal verschijnen is nog onbekend. Eén ding weten we wel: Zodra er 5G sim only abonnementen op de markt komen, staan deze bij ons in de vergelijker!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 9 =