Written by Donat Berisha

Onbeperkt Internet Simkaart

Wanneer je een sim only abonnement afsluit of voor prepaid kiest, krijg je meestal een simkaart binnen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor eSIM (digitale simkaart) te kiezen, maar fysieke simkaarten zijn nog altijd populairder. Ben je op zoek naar een simkaart die je in je telefoon, tablet of ander apparaat kunt plaatsen om onbeperkt gebruik te maken van het internet?

Wil je onbeperkt internetten, dan kan dat eigenlijk alleen met een abonnement. Sim only abonnementen zijn hiervoor dan ook het voordeligst en geschikt. Lees in deze blog alles over een onbeperkt internet simkaart!

Onbeperkt internet simkaart aanschaffen?

Wil je direct een onbeperkt internet simkaart? Dan is de beste keuze een sim only abonnement met onbeperkt internet. In onderstaande vergelijker staan alle opties voor een abonnement met onbeperkt data. Je ontvangt hierbij dus een simkaart waarmee je onbeperkt kunt internetten. Kies jouw favoriete provider en/of bundel en klik op ‘Bekijk’ voor meer informatie!


Prepaid, abonnement met telefoon of sim only voor onbeperkt internet?

Dat een simkaart onbeperkt data heeft, wilt zeggen dat je er zonder limiet mee kan internetten. Dat is dan ook de reden dat prepaid niet even geschikt is: je zult elke keer moeten opwaarderen en kunt niet eenmalig met ‘onbeperkt’ opwaarderen. Er bestaan daarentegen wel prepaid bundels, waarmee je tijdelijk onbeperkt data hebt. Dit zijn echter vrij dure bundels: een sim only abonnement is voordeliger. Verder heb je met sim only vaak sneller internet dan met prepaid, wat voor velen die onbeperkt willen internetten belangrijk is.

Verder zijn er ook abonnementen met telefoon. Wanneer je echter specifiek op zoek bent naar een onbeperkt internet simkaart, is de kans groot dat je hier niet een telefoon bij wilt. Dit is dan ook een vrij prijzige investering, aangezien je een lening aangaat voor je telefoon. Je hebt dus waarschijnlijk al een telefoon en bent op zoek naar een abonnement zonder toestel met onbeperkt internet.

Ben je dus geïnteresseerd in het ontvangen van een simkaart waarmee je zorgeloos onbeperkt kunt internetten met hoge snelheden, dan is sim only de beste keuze. Gebruik de vergelijker op deze pagina om jouw favoriete sim only te vinden.

De voordelen van een simkaart met onbeperkt data

Wat zijn eigenlijk de voordelen van onbeperkt data? Waarom zou je een simkaart met onbeperkt internet willen? Wij hebben het hieronder voor je opgesomd:

  • Sluit de sim only af en plaats de simkaart in je telefoon. Je betaalt maandelijks automatisch een bedrag en hoeft verder nergens meer naar om te kijken. Je kunt zorgeloos onbeperkt internetten!
  • Waar je normaal gesproken een MB limiet zou hebben, is dat met onbeperkt internet niet het geval. Situaties waarin je óf geen internet meer hebt in belangrijke momenten, óf een hoog bedrag moet bijbetalen, komen dus niet meer voor.
  • Door jouw apparaat als hotspot te gebruiken, kunnen anderen ook internetten. Je hoeft je in deze situatie geen zorgen te maken dat je MB’s over moet houden voor later, aangezien je toch onbeperkt internet hebt.
  • Aangezien je gebruik maakt van 4G of 5G, kun je video’s/filmpjes van hoge kwaliteit zonder vertragingen afspelen. Dit verbruikt veel MB’s, maar met een sim only met onbeperkt data is dat geen probleem!
  • Heb je, voor een korte of lange periode, thuis geen WiFi? Gebruik je telefoon als hotspot voor de apparaten thuis. Zo kun je je laptop, game console, tablet & andere apparaten blijven gebruik en kunnen je huisgenoten ook blijven internetten!

Onbeperkt internet simkaart in het buitenland?

Wil je jouw simkaart met onbeperkt internet in het buitenland gebruiken, dan is het verstandig om rekening te houden met limieten en kosten. Wat deze limieten en kosten zijn, is afhankelijk van het land waar je naar toe gaat. Binnen de EU betaal je geen roamingkosten en gebruik je de data uit je bundel, maar zijn er wel limieten. Zie hieronder wat de GB limieten zijn per provider:

  • Budget Mobiel: Maximaal 14 GB per maand
  • Tele2: Maximaal 18 GB per maand
  • T-Mobile: Maximaal 21 GB per maand
  • Vodafone: Maximaal 25 GB per maand
  • KPN: Maximaal 25 GB per maand

Buiten de EU zijn er vrijwel altijd kosten verbonden aan internetten, ook al heb je een sim only simkaart met onbeperkt data in Nederland.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 + vijftien =