Written by SimonlyCheck

Is onbeperkt internet ECHT onbeperkt?

Databundels worden steeds groter en dat is niet meer dan logisch. Doordat we steeds meer data verbruiken passen providers dan ook met regelmaat de bundels naar omhoog aan. Als je niet in de buurt bent van een Wifi verbinding kan het verbruik snel oplopen. Denk hierbij aan het bekijken van filmpjes, versturen van bestanden en apps die op de achtergrond draaien. Doordat we dit steeds meer doen vliegen de Mb’s er harder doorheen. Ook omdat de kwaliteit van o.a. de camera op smartphones steeds beter wordt. Foto’s en filmpjes zijn steeds beter van kwaliteit, wat natuurlijk geweldig is. Het betekent wel dat wanneer je deze gaat versturen (bv. over Whatsapp) deze groter zijn. Dit verbruikt meer data uit je internetbundel. Ook het feit dat we gebruik maken van 4G speelt een rol. Websites en apps schakelen hierdoor vaak automatisch over op de hoogste kwaliteit voor o.a. video’s. Door het streamen in full HD gebruik je meer uit je databundel. Ook draaien er soms apps op de achtergrond die op hun beurt ook weer data verbruiken. Allemaal heel goed uiteraard, echter zal je hier dus rekening mee moeten houden bij de keuze en grootte van je databundel.

Gebruik van internetbundels

Er zijn dus steeds grotere databundels beschikbaar. Tegenwoordig zie je ook steeds meer onbeperkte databundels / onbeperkt internet opties, waarbij de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over het verbruik. Ideaal voor mensen die regelmatig internetten buiten bereik van Wifi en de absolute grootverbruikers. Je betaalt zo nooit teveel en kan zorgeloos onbeperkt internetten op je smartphone. Ook zijn er abonnementen die alles onbeperkt aanbieden, wat het verhaal helemaal compleet maakt.

Nooit teveel betalen met onbeperkt internet

Als je gebruik maakt van een onbeperkte databundel dan betaal je dus nooit meer voor data buiten je bundel, want die is er niet. Het neemt alle kopzorgen weg als het gaat om internetten op je mobiel. Je moet jezelf dan ook afvragen of je voor een klein bedrag meer hier niet veel verstandiger aan doet. Ben jij iemand die regelmatig gebruik maakt van internet, video’s bekijkt en apps opent die data verbruiken? Dan is het verstandig om eens te kijken naar een onbeperkte databundel. Je kan ook bij jouw provider zien hoeveel je daadwerkelijk gebruikt zodat je weet of het in jouw situatie slim is een dergelijke bundel aan te schaffen. Ook als je vaak over je databundel heen zit zeer het overwegen waard!

Echt onbeperkt internet en Fair Use Policy?

Onbeperkte databundels zijn ook echt onbeperkt. Slechts in sommige gevallen kan een provider beroep doen op het Fair Use Policy beleid. Jouw verbruik moet dan meestal een aantal keren hoger liggen dan het gemiddelde verbruik van alle andere gebruikers. Dit gebeurd echter alleen wanneer je exceptioneel veel data verbruikt door bv. misbruik te maken van je bundel. Ben jij een enorme grootverbruiker en houd je je niet bezig met dit soort praktijken dan zal je hier ook nooit mee te maken krijgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × 5 =