Written by SimonlyCheck

Onbeperkt databundel bij T-mobile

T-Mobile heeft aangekondigd dat het op de markt gaat komen met onbeperkte databundels. Hiermee is het mogelijk om onbeperkt te internetten op je mobiel waarmee je dus nooit voor onverwachte kosten komt te staan. KPN en Vodafone hebben al flinke databundels van 20Gb (KPN Zorgeloos Premium Plus) en 25Gb (Vodafone Black) waarvan de kosten maandelijks respectievelijk op 99 euro en 89 euro liggen. T-Mobile komt nu als eerste van de 3 met een onbeperkt data abonnement.

De voordelen van onbeperkt internet van T-Mobile

Met de onbeperkte databundel van T-Mobile kun je onbeperkt internetten waar en wanneer je maar wilt. Ideaal voor de grootverbruiker. Ben je veel met je mobiel onderweg, doe je veel online en heb je daarnaast niet altijd de beschikking over wifi of hotspots? Dan kan dit abonnement de oplossing voor jouw betekenen. Het grote voordeel is dat je nooit over je databundel heen gaat en wel gebruik maakt van de optimale snelheid. De onbeperkte databundel van T-Mobile gaat 90 euro per maand kosten.

De kosten en baten van de nieuwe bundel

De kosten van de onbeperkte bundel van T-Mobile zijn natuurlijk vrij hoog en per maand een flink bedrag. Belangrijk is dan ook echt na te gaan bij jezelf of je dit wel nodig hebt en er dus ook echt baat bij hebt. Er bestaan namelijk tal van andere grote bundels bij verschillende providers voor een stuk minder. Het gaat er dus echt om dat je enorm veel internet en niet altijd gebruik kunt maken van bv. wifi. Of wil je met meerdere apparaten (zoals een tablet) gebruik maken van je mobiele abonnement? Als dit het geval is dan biedt T-Mobile met deze oplossing de uitkomst.

Gebruik van meerdere apparaten

Naast onbeperkt internet op je smartphone kun je ook gebruik maken van de bundel met andere apparaten. Zo kun je door middel van “tetheren” ook met een tablet of ander apparaat meedoen op het abonnement. Er bestaat hiervoor echter wel een maximale download beschikbaarheid van 20gb per maand. Voor normaal huis, tuin en keukengebruik meer dan genoeg. Ga je er echter intensief mee om dan zal je hier dus rekening mee moeten houden.

Extra 2Gb roaming bundel

Naast het feit dat je dus onbeperkt gebruik kunt maken van internet en ook apparaten kan delen op dit abonnement heb je ook nog een extra roaming bundel die is inbegrepen bij de onbeperkte databundel van T-Mobile. Hier kan je bv. tijdens vakantie in EU landen gebruik van maken. Handig, want je hoeft geen aparte roaming bundels meer aan te schaffen als je even de grens overgaat.

Veel voordelen, wel lagere videokwaliteit

Naast alle voordelen van de onbeperkte databundel van T-Mobile kleeft er ook (naast de hoge prijs natuurlijk) een nadeeltje aan de nieuwe bundel van de roze kleurige provider. Het terugbrengen van de videokwaliteit naar minimaal 480p is opvallend en hier wordt door in acht name van de netwerkneutraliteitswet toezicht op gehouden. Normaal moet namelijk al het verkeer gelijk worden behandeld.

T-Mobile gaat misbruik in de gaten houden

Hoewel het hier om een onbeperkte databundel gaat zal T-Mobile wel in de gaten houden of er mensen zijn die misbruik maken van de nieuwe internet bundel. Hiermee willen ze voorkomen dat de bundel gebruikt gaat worden ter vervanging van normale internet abonnementen. De overgrote meerderheid zal dit uiteraard niet doen en de meeste consumenten zullen dan ook met dit nieuwe abonnement zonder problemen onbeperkt kunnen internetten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zestien + dertien =