Written by SimonlyCheck

NIeuwe IoT-oplossingen voor supermarkten

De twee technologiebedrijven T-systems en Wirecard werken sinds 2016 samen aan nieuwe ontwikkelingen rondom het Internet of Things. Hierbij richten ze zich met name op supermarkten en consumenten. Na twee jaar hebben ze een innovatief concept gecreëerd om gemakkelijker je boodschappen te doen. In dit artikelen bespreken wij deze ontwikkelingen.

Wat is IoT?

Wat is het IoT eigenlijk? Het IoT staat voor Internet of Things, alles wat dus online is van machines tot aan koelkasten. De IoT brengt oneindig veel mogelijkheden met zich mee. Op dit moment wordt de IoT gebruikt bij een aantal toepassingen. Zowel binnen ons huishouden als in bedrijven kun je dit terug zien.  Slimme apparaten en machines worden met elkaar verbonden, waarna er onderling gecommuniceerd wordt zonder menselijke interactie. Er wordt gebruik gemaakt van een gegevensopslag genaamd een cloud. Hier worden gegevens verzameld, verwerkt en onderling verzonden.

Nieuwe ontwikkelingen van Wirecard en T-systems

Wirecard en T-systems werken sinds 2016 met elkaar om nieuwe concepten voor supermarkten en detailhandelaren te ontwikkelen. Anno 2018 hebben Wirecard en T-systems een app geïntroduceerd voor klanten in een supermarkt. De klant vult in de app zijn boodschappenlijst in en via de IoT en kunstmatige intelligentie navigeert het boodschappenkarretje de klant naar de juiste schappen. Hierdoor kan de klantervaring verbeterd worden in de supermarkten waar dit concept is geïmplementeerd. Verder houdt de app aanbiedingen in de gaten en kun je bijhouden welke producten er in de boodschappenkar liggen.

IoT en M2M simkaarten

Om de IoT te laten werken heb je M2M simkaarten (machine 2 machine) nodig, zodat je via de cloud de machines aan te sturen of in de gaten te houden. Deze zijn specifiek voor apparaten en het IoT. De grote Nederlandse providers hebben allemaal hun eigen IoT netwerk, omdat deze services steeds populairder worden en in de toekomst misschien wel noodzakelijk.

IOT simkaart bestellen

Wil je een IoT simkaart bestellen? Hieronder vind je meer informatie en kun je de simkaarten bestellen. Veel bedrijven gebruiken de IoT steeds meer om productie te optimaliseren en om informatie te verkrijgen die ze anders niet makkelijk kunnen krijgen. Consumenten kunnen deze data simkaarten ook gebruiken om bijvoorbeeld hun ‘’slimme’’ apparaten te voorzien van een snelle 4G verbinding.

IoT oplossing voor klein gebruik

De data simkaart is een prepaid simkaart waar u datategoed op kunt zetten. Deze prepaid simkaart kan prima gebruikt worden voor elke IoT toepassingen. Daarnaast hebben de data simkaarten die hieronder worden aangeboden een aantal voordelen, namelijk:

  • De simkaart is onbeperkt geldig
  • Data is 365 dagen actief (Koop je binnen één jaar een nieuwe bundel? Dan zal je resterende saldo weer opnieuw 365 dagen geldig zijn. Zo kun je in theorie genieten van onbeperkt tegoed)
  • De simkaart kan in Europa of Wereldwijd gebruikt worden
  • Service aanwezig (24 uur /7 dagen in de week)
  • Sessies worden afgerond op 1kb

De onderstaande data simkaarten zijn weergegeven voor Europa en Wereldwijd. U wordt doorverwezen naar de website waar deze data simkaarten worden aangeboden wanneer u op het knopje ”bestellen” klikt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien + 1 =