Written by SimonlyCheck

Nieuwe E-SIM vervanger van huidige simkaarten?

Dit bericht is geschreven in 2016. Inmiddels is eSIM al even beschikbaar in Nederland. Alles hierover lees je op onze pagina over eSIM sim only abonnementen.

In de wandelgangen wordt druk gesproken over het ontwikkelen van een nieuwe technologie, namelijk E-SIM. Het gebruik van de huidige telefoon abonnementen gaat altijd gepaard met een simkaartje. Dit kan een standaard, micro of nano simkaart zijn afhankelijk van welk merk en type telefoon je gebruikt. Als je een telefoon met abonnement of sim only abonnement afsluit dan zal je dus altijd je toestel open moeten maken en het kaartje van de provider waar je zit moeten installeren. Ondanks dat dit in de meeste gevallen vrij makkelijk te doen is, kan het in sommige gevallen als lastig of gerotzooi worden ervaren. Ook is het niet altijd duidelijk voor consumenten welk simkaart type er dient te worden gebruikt en hoe je bv. de standaard simkaart eenvoudig en veilig kunt omzetten naar een micro of nano variant. Dit is namelijk een precies klusje dat dan ook goed uitgevoerd zal moeten worden wil je alles passend en werkend laten functioneren in je smartphone. Wellicht dat dit soort problemen snel kunnen worden verholpen. Er is namelijk veel gaande in de telecomwereld als het gaat om de E-SIM.

Wat is E-SIM?

De E-SIM is een technologie welke dient als mogelijke opvolger van de huidige simkaart. Deze E-SIM zal niet meer bestaan uit een los kaartje die je krijgt bij je provider, maar ingebouwd zijn in het toestel zelf. Op deze manier hoef je nooit meer te zeulen met simkaartjes en kun je simpel en snel wisselen van mobiele provider. Ben je niet tevreden over jouw huidige provider of heb je last van minder bereik als het gaat om je internetverbinding? Dan kun je met deze nieuwe methode zo overstappen naar een andere provider. Handig toch? De E-SIM is al een tijdje onderwerp van gesprek en is al enige jaren in beweging. Nu lijkt het erop dat er concrete stappen worden gezet om deze nieuwe simkaart technologie over een wellicht niet al te lange tijd op de markt te gaan brengen. Wie weet is dit binnen nu en 5 jaar dan wel de nieuwe standaard. We houden het in ieder geval scherp in de gaten.

Apple en Samsung serieus aan de gang met de E-SIM

Apple en Samsung voeren met de GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) momenteel vruchtbare gesprekken en zijn zo druk bezig om de nieuwe E-SIM technologie op de markt te krijgen. Apple was al intensief aan het werk wat betreft een dergelijk simkaart en heeft al de zogenoemde Apple SIM voor tablets. Nu ook Samsung hierin meegaat zijn de 2 grootste telefoon aanbieders onderweg de nieuwe digitale simkaart niet heel erg lang meer op zicht te laten wachten. Veel providers zijn ook al in de boot gestapt en ondertussen ook met veel interesse bezig met dit nieuwe concept.

Wanneer komt de E-SIM op de markt?

Ook al lijkt er veel schot in de zaak te zitten en worden er positieve berichten de wereld in geslingerd, er zijn nog geen definitieve deals gesloten over het op de markt brengen van de E-SIM. Wanneer de E-SIM op de markt verschijnt en deze in Nederland beschikbaar wordt is dus eveneens nog niet bekend. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn dan zullen wij dit uiteraard gelijk delen. We houden jullie op de hoogte!

0

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 3 =