Written by SimonlyCheck

Nederlandse mobiele netwerkoperators scoren goed

Het Nederlandse mobiele netwerkinfrastructuur doet het wereldwijd al tijden erg sterk. Een recente analyse van OpenSignal bevestigt dat door te kijken naar onder andere 4G beschikbaarheid en downloadsnelheid. Enkele aanbieders doen het bij deze analyse sterk op basis van de behandelde factoren. In deze blog behandelen we welke providers uitblinken en de resultaten van het onderzoek.

Resultaten onderzoek mobiele netwerkoperators

De volgende vijf categorieën zijn in het onderzoek geanalyseerd:

  • Downloadsnelheid
  • Uploadsnelheid
  • Latency (vertraging)
  • 4G beschikbaarheid
  • Video-ervaring

Het onderzoek heeft betrekking op Tele2, Vodafone, KPN en T-Mobile. Deze providers vormen de Nederlandse mobiele netwerkinfrastructuur dat het wereldwijd dus zo goed doet. We benoemen de belangrijkste resultaten en gaan daar verder op in.

  • T-Mobile scoort erg goed op downloadsnelheid
  • Uploadsnelheid en latency van T-Mobile scoren ook het beste
  • Tele2 heeft de beste 4G beschikbaarheid
  • Alle aanbieders scoren hoog op gebied van video-ervaring

T-Mobile scoort erg goed op downloadsnelheid

Over het algemeen blinkt T-Mobile in het onderzoek uit: in drie van de vijf onderzochte factoren komt T-Mobile als beste naar voren. Vooral de gemiddelde downloadsnelheid van T-Mobile excelleert: voor het eerst is in Europa de grens van 50 Mbps is gepasseerd, wat natuurlijk een bijzondere prestatie is en bewijst dat T-Mobile een sterke netwerkoperator is.

Direct een T-Mobile sim only afsluiten?

T-Mobile heeft bewezen een zeer betrouwbare en snelle 4G netwerk te hebben. In diverse analyses wordt de aanbieder dan ook bekroond tot winnaar. Benieuwd of een T-Mobile sim only bij jou past of wellicht direct een abonnement afsluiten? Gebruik daar onderstaande tool voor!

Uploadsnelheid en latency van T-Mobile scoren ook het beste

De gemiddelde uploadsnelheid van aanbieder T-Mobile is 15 Mbps, wat 2,3 Mbps hoger is dan nummer twee Vodafone. De latency (vertraging) van T-Mobile is 34,4 milliseconden, wat ongeveer 4 milliseconden sneller is dan de rest. Net zoals op gebied van downloadsnelheid heeft T-Mobile ook de beste uploadsnelheid en latency.

Tele2 heeft beste 4G beschikbaarheid

Provider Tele2 heeft het altijd al erg sterk gedaan op gebied van 4G beschikbaarheid. Waar het vorig jaar nog de eerste plek moest delen met Vodafone, zijn ze dit jaar duidelijk als nummer een naar boven gekomen met een 4G beschikbaarheid van maarliefst 95,2%. Door een stijging van ongeveer 2 procent is Tele2 de eerste aanbieder die boven 95% scoort, wat een zeer goede prestatie is: boven 90% is al erg lastig om te behalen.
Alhoewel Tele2 nog wel in dit onderzoek is betrokken, is er groen licht gegeven voor de fusie van T-Mobile en Tele2, wat voor klanten die een Tele2 sim only abonnement hebben natuurlijk het een en ander verandert. Bij de volgende analyse zal Tele2 dan ook behoren tot T-Mobile en niet apart geanalyseerd worden.

Alle aanbieders scoren hoog op gebied van video-ervaring

Tenslotte wordt er gekeken naar video-ervaring. Zowel Tele2, Vodafone, KPN als T-Mobile scoren ‘Zeer Goed’ in deze categorie. Twee netwerkoperators delen de eerste plek: zowel T-Mobile als Vodafone behalen 73,1/100 als het gaat om video-ervaring. Hiermee scoren ze bijna ‘Excellent’, maar blijven ze toch binnen de ‘Zeer Goed’’ score, net als Tele2 en KPN.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien − drie =