Written by Dennis Vlaar

Nederlander kiest vaker 2 jarig sim only abonnement

Het aantal Nederlanders dat een 2-jarig sim only abonnement heeft, is in de afgelopen 5 jaar gegroeid van 77% naar 80%. Het aantal mensen dat een 1-jarig contract heeft, is in de afgelopen 5 jaar gedaald van 19% naar 16%. In dit artikel geven we je meer informatie over de lengte van sim only abonnementen en kun je providers met elkaar vergelijken.

Toename 2 jarig sim only abonnementen

80% van de Nederlanders kiest dus voor een 2-jarig sim only abonnement. Is dit wel de beste keuze? Bij veel providers zijn de maandlasten lager, als je voor 2 jaar een abonnement afsluit. Het lijkt dus in eerste instantie het voordeligst, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De sim only markt verandert namelijk snel, dit kan ervoor zorgen dat abonnementen goedkoper kunnen worden in de periode dat jij vast zit aan je contract.

Flexibel met 1-jarig contract

Meestal zijn de extra kosten voor een 1-jarig contract niet zoveel hoger. Bij KPN betaal je bijvoorbeeld €1 per maand extra. Het kan dus voordeliger zijn om een 1-jarig abonnement te nemen, omdat je dan de vrijheid hebt om na 1 jaar weer een ander goedkoper abonnement af te sluiten. Meer informatie vind je op onze pagina over 1 jarig sim only abonnementen.

Maandelijks opzegbare sim only

Er is ook nog een mogelijkheid om een sim only abonnement voor 1 maand af te sluiten. Momenteel heeft 4% van Nederland een maandcontract. Het voordeel van een maandcontract is dat je niet ergens voor lange tijd aan vast zit. Dit kan dus ideaal zijn voor op vakantie. Bij zulke maandcontracten zijn liggen de kosten wel hoger, bij KPN betaal je bijvoorbeeld €2,50 meer.

Sim only abonnementen vergelijken

Ben je op zoek naar een sim only abonnement? Dan kunnen wij jou helpen! Met onze onafhankelijke vergelijker kun je gemakkelijk bekijken welke provider de beste deal voor jou heeft. Sorteer op duur van het contract en kijk of een 1 jarig of 2 jarig contract voor jou voordeliger is. Daarnaast kun je aangeven wat jij in je sim only abonnement wil hebben. Gelijk een sim only bestellen? Dat kan via de ‘bekijk’ knop!


Kies jij voor een 1 jarig of een 2 jarig contract?
Reageer hieronder!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − 11 =