Written by SimonlyCheck

Mobiel internetten met een data only abonnement

Mobiel internet wordt voor veel mensen steeds belangrijker. Bij het aanschaffen van een nieuw Sim Only abonnement vragen dan ook steeds meer mensen om een data only abonnement. Twijfel jij ook of een internet abonnement is wat jij zoekt? In deze blog helpen we jou verder door alles over deze Sim Only internet abonnementen te vertellen. Na het lezen van deze blog weet je of het bij jou past en kun je direct jouw Sim Only abonnement afsluiten.

Direct een data only abonnement aanschaffen

Heb jij geen zin meer om te betalen voor belminuten of SMS’jes die je toch niet gebruikt? Voor het aanschaffen van een data only abonnement ben je hier aan het juiste adres. Vergelijk met onze vergelijker voor de voordeligste Sim Only abonnementen met internet. Kies bij internet voor het gewenste aantal MB’s en kies bij belminuten voor ‘geen’. De Sim Only abonnementen met alleen data zullen verschijnen en het vergelijken kan beginnen.

Welke providers bieden data only aan?

Er zijn een aantal providers in Nederland die specifieke internet abonnementen aanbieden. KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 zijn deze providers die dit aan hun klanten kunnen bieden. Bekijk voor het aanbod van deze providers het onderstaande overzicht.

  • Bij KPN kun je een maandelijks of jaarlijks opzegbaar abonnement afsluiten met 500 MB voor €10 of 10 GB voor €25 per maand.
  • Vodafone biedt data only abonnementen aan met 1, 5 of 15GB. Hiervoor betaal je respectievelijk €10, €20 en €30.
  • Bij T-Mobile kun je naast een data Sim Only abonnement met 1 GB (€14) of 5 GB (€17) ook kiezen voor een Sim Only onbeperkt internet. Voor onbeperkt internet zonder belminuten betaal je bij T-Mobile €32,50 per maand
  • Tot slot kun je ook bij Tele2 Sim Only abonnementen afsluiten zonder belminuten maar met internet. Hierbij heb je de keuze tussen 2, 5, 10, 20 of unlimited aantal GB’s. De prijzen die hiervoor gelden zijn respectievelijk €9, €10, €13, €16 en €20.

Hoe werkt een internet abonnement?

Hoe gaat een internet abonnement in zijn werking? Een Sim Only met alleen data gaat in principe niet anders in zijn werking als een normaal sim only abonnement waarmee je ook kunt bellen. Het enige verschil is dan ook dat je met een data only abonnement niet kunt bellen. In plaats van te betalen voor belminuten of SMS’jes die je niet gebruikt bespaar je geld door alleen te betalen voor het gewenste aantal MB’s. Per maand zul je de beschikking krijgen over het aantal MB’s wat jij hebt afgesloten. Ook zijn deze simkaarten geschikt om te gebruiken in tablets of laptops die daarvoor een juiste ingang hebben. Op deze manier kun je altijd en overal internetten met jouw tablet of laptop.

Red ik het met alleen internet?

Twijfel je of een Sim Only abonnement met alleen internet bij jouw past? Ga dan voor jezelf na of jij nog vaak je telefoon gebruikt om iemand te bellen of SMS’en. Door de komst van whatsapp zijn SMS’jes bijna overbodig geworden. Daarnaast is het bij veel providers ook mogelijk om via een internetverbinding te bellen. Ben jij toch niet helemaal zeker van je zaak? Dan is het natuurlijk ook mogelijk te kiezen voor een sim only waarbij je wel kunt bellen. Vaak kun je tegen een klein bedrag al 100 minuten bellen per maand.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dertien − 9 =