mobiel internetMobiel internet kan tegenwoordig niet meer weggedacht worden uit onze samenleving. Het is een grote trend, dat ziet iedereen. Om je heen lopen er altijd wel mensen op hun smartphone te kijken en 90% daarvan maakt op dat moment gebruik van mobiel internet. Daarom is het ook niet zo gek dat mobiel internetten via je smartphone tegenwoordig populairder is dan het surfen op een PC. Telecomproviders zien deze trend ook en bieden daarom een uitgebreid assortiment sim only abonnementen met mobiel internet aan. In onderstaande vergelijker vind je het beste sim only abonnement voor jouw situatie. Je hoeft hiervoor alleen maar even jouw wensen in de filters aan de linkerkant in te vullen en de vergelijker zoekt voor jou de beste sim only. Weet je nog niet wat je moet kiezen? Om je op weg te helpen hebben we onder de vergelijker hebben we de belangrijkste informatie over mobiel internet voor je op een rijtje gezet!

Mobiel internet vergelijken

De onderstaande vergelijker is speciaal ontwikkeld om het beste sim only abonnement met onder andere mobiel internet voor jou te vinden! Pas de filters aan de linkerkant aan op jou wensen en de vergelijker doet de rest.

 

Verschillende soorten mobiel internet

Er zijn meerdere soorten mobiel internet. Houdt deze soorten goed uit elkaar en beoordeel wat het beste bij jou past. Dan kan je hier rekening mee houden wanneer je op zoek bent naar een sim only abonnement.

 • Stabiele snelheidsabonnementen
 • Mobiel internet voor een vaste maandprijs
 • Onbeperkt internet abonnementen
 • Internetbundels
 • Prepaid internet

Stabiele snelheidsabonnementen

Dit zijn abonnementen die je kunt aanschaffen in de vorm van een sim only abonnement of een abonnement met mobiele telefoon. Wanneer je kiest voor deze vorm van mobiel internet, ben je altijd zeker van een bepaalde internetsnelheid. De specifieke snelheid is afhankelijk van je telecomprovider en van het soort abonnement dat je kiest. Niet alle telecomproviders bieden namelijk 4G internet en ook niet bij alle providers staat het 4G netwerk voor dezelfde snelheid. Een aantal providers bieden je de keuze tussen een 3G of een 4G mobiel internet. De 3G abonnementen zijn in dit geval goedkoper, maar ook minder snel. Wanneer je voor een bepaald abonnement hebt gekozen ben je zolang het abonnement loopt zeker van deze snelheid. Wanneer je over het limiet van je databundel heen gaat, ga je extra betalen per MB data. Deze prijzen liggen vaak hoger dan het tarief dat binnen je abonnement geldt. Wil je deze hogere kosten voorkomen? Dan doe je er goed aan om van te voren te bepalen hoeveel MB je nodig hebt.

 • Budget Mobiel
 • Youfone €0,10 per MB buiten bundel
 • Simpel €0,15 buiten bundel
 • Ben €0,10 buiten bundel of koop een eenmalige bundel extra (3G)
 • Vodafone. Met de Blox Extra Data kun je goedkoop extra data kopen. Zo kun je op dezelfde snelheid blijven internetten als je bundel op is.
 • KPN. Wanneer je datalimiet bereikt is kun je MB’s bijkopen om geen internet snelheid te verliezen.
 • T-Mobile. Met een basis sim only kun je MB’s bijkopen wanneer je limiet bereikt is. Je kunt dan op dezelfde snelheid blijven internetten.
 • Telfort. Als je data op is kun je een extra internetbundel aanschaffen om op dezelfde internet snelheid te blijven internetten

Let op: De provider kan de abonnementen aanpassen. Check deze informatie nog even bij je provider voor de zekerheid.
Link naar: internetsnelheid OF hoeveel MB heb ik nodig?

Mobiel internet voor een vaste maandprijs

Een mobiel internetabonnement voor een vaste maandprijs schaf je aan in de vorm van een sim only abonnement of abonnement met smartphone. Bij het afsluiten van een abonnement kies je voor een vaste maandprijs voor je mobiel internet. Je weet dan zeker dan je nooit meer zal betalen voor je mobiel internet dan deze vast prijs. Wanneer je over het datalimiet heen gaat, kun je nog steeds internetten, maar wordt wel je internetsnelheid teruggeschroefd naar een lagere snelheid. Op deze manier kun je nog steeds gebruik maken van simpele apps, maar wordt het streamen van video of muziek een stuk lastiger. Hiervoor zou je eventueel een WiFi-zone kunnen opzoeken.
Telecomproviders die mobiel internet van een vaste maandprijs aanbieden, zijn:

 • Budget Mobiel
 • Vodafone. Met de Blox beperkt internet kun je op een lagere snelheid blijven internetten als je bundel op is.
 • KPN. Buiten je bundel blijf je internetten tegen een lagere snelheid
 • T-Mobile. Met het stel samen & stel bij abonnement kun je blijven internetten tegen een lagere internetsnelheid

Onbeperkt internet abonnementen

Je kunt ook kiezen voor een onbeperkt internet abonnement. Zoals de naam doet vermoeden, kun je met dit abonnement onbeperkt internetten voor een vaste maandprijs. Aan dit soort abonnementen hangt (meestal) geen limiet, dus je internetsnelheid zal ook niet verlaagd worden wanneer veel mobiel internet gebruikt. Momenteel zijn er nog maar weinig providers die echte onbeperkt internet abonnement aanbieden. De meeste providers die ‘onbeperkt internet’ aanbieden, hangen hier een Fair Use Policy aan vast. Dit houdt in dat wanneer je ongeveer 4x zoveel internet als een gemiddelde onbeperkte internetter gebruikt, er maatregelen getroffen zullen worden. Het kan zijn dat je dan uiteindelijk wel extra moet betalen voor je mobiel internet gebruik, of dat de internetsnelheid omlaag gaat. Hier zal je echter eerst een waarschuwing voor ontvangen en komt in de praktijk niet vaak voor. De enige telecomprovider die momenteel echt onbeperkt sim only internet aanbiedt is Budget Mobiel. Kies voor de internetsnelheid die bij je past en je weet zeker dat je nooit extra zult betalen.
Meer over abonnementen met onbeperkt internet lees je op onze pagina: Sim only onbeperkt internet

Alleen mobiel internet via een data sim only abonnement

Standaard ontvang je bij mobiele abonnementen, naast internet, ook belminuten en sms’jes. Deze combinatie vormt je sim only bundel. Er bestaan vandaag de dag echter ook data sim only abonnementen: bundels met alleen mobiel internet. Dit is vooral geschikt voor als je je telefoon eigenlijk alleen voor data gebruikt, en bijvoorbeeld Whatsapp gebruikt voor bellen en berichten sturen. Verder is en data sim only abonnement ook handig voor apparaten waarmee je daadwerkelijk alleen kunt internetten, zoals een tablet of MiFi router.

Mobiele Internet Bundels

Ben je graag flexibel en weet je niet precies hoeveel internet je elke maand gaat gebruiken? Dan kies je het beste voor prepaid internet bundels. Deze bundels kun je maandelijks activeren en stopzetten, dus op deze manier zit je nergens aan vast. Daarnaast betaal je de kosten van je internetbundel via je prepaid beltegoed, dus kun je nooit meer uitgaven dan het bedrag dat op jouw simkaart staat. Alle prepaid providers bieden prepaid bundels aan, dus je kunt gewoon bij je huidige provider terecht.

Prepaid mobiel internet

Maak je gebruik van een prepaid simkaart? Dan kun je internetten tegen een vast tarief per MB. Het voordeel van prepaid mobiel internet is dat het nooit meer kost dan het tegoed wat er op jouw prepaid kaart staat. Op deze manier kun je je kosten goed in de hand houden. Echter wanneer je regelmatig gebruik wilt maken van mobiel internet, zal je prepaid beltegoed snel op gaan. Mobiel internet afrekenen per MB is relatief duur wanneer je het vergelijkt met een prepaid bundel of een goedkoop sim only abonnement. Een MB kost gemiddeld €0,25. Om de kosten in de hand te houden, kun je natuurlijk altijd gratis gebruik maken van een WiFi netwerk.