Written by SimonlyCheck

Mobiel dataverkeer blijft rap stijgen!

Het gebruik van mobiele data op smartphones blijft nog steeds flink stijgen. Elke jaar opnieuw wordt er steeds meer data verbruikt onder smartphonegebruikers. Dit komt mede door de toenemende ontwikkelingen en steeds beter wordende smartphones voorzien van de nieuwste snufjes. Ook de steeds sneller wordende netwerken zoals de 4G als het in opkomst zijnde 5G hebben hier een groot aandeel in. Hierdoor kunnen gebruikers steeds sneller internetten en ook meer doen met hun smartphone. Ook is het aanbod in providers steeds groter, waardoor er veel gestunt wordt in bellen, sms’en en dus ook de internetbundels die natuurlijk een grote rol spelen in het gebruik van smartphones i.c.m. een abonnement vandaag de dag.

Nog meer dataverbruik in de toekomst

De huidige stand van zaken laat ons zien dat er momenteel een maandelijks dataverbruik is van een 2,5 miljoen TB (Terabyte) in 2015, wat gezien de trend zal oplopen naar een 40 miljoen TB per maand in 2020. Dit is dus een forse stijging. Een heel groot deel van dit mobiele dataverbruik is te wijten aan het bekijken van filmpjes, delen van media bestanden en het steeds intensere gebruik van het downloaden / uploaden en opslaan van allerlei gegevens in de Cloud. Hiermee blijft de stijgende lijn alleen maar groeien en zal er dus steeds meer mobiel dataverbruik ontstaan.

Oorzaken van de stijging

Met de huidige top toestellen op de markt en nieuwe die alweer in ontwikkeling zijn is er steeds meer mogelijk op smartphones. Heel veel Nederlanders zijn dan ook steeds actiever en meer online door al deze (ongekende) mogelijkheden. Zo kun je denken aan intensief gebruik van internet, het bekijken van filmpjes op Youtube, online gaming, doen van bankzaken, Facebook gebruiken op je mobiel, de enorme hoeveelheid Whatsapp berichten en de daarbij behorende media bestanden die worden gedeeld en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heel veel wordt vanaf de mobiele telefoon en de apps uit Appstore, Playstore en Marketplace geregeld. Hierdoor zien we ook een steeds grotere groei in de door providers aangeboden databundels. Deze zijn tegenwoordig al beschikbaar in een meervoud van Gb’s, wat dan ook zeker geen overbodige luxe is voor de intensieve mobiele internet gebruiker.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × 4 =