Written by SimonlyCheck

Gemiddeld mobiel dataverbruik Nederlander bijna verdubbeld

Enkele jaren geleden was het mobiele dataverbruik stukken lager dan nu. Het bekijken van filmpjes op YouTube, streamen van films, bijhouden van Social Media of Apps downloaden is steeds meer dagelijkse realiteit geworden. Is dat de oorzaak van een enorme toename in mobiel dataverbruik? In deze blog bespreken wij de mogelijke oorzaken.

Mobiel dataverbruik in Nederland gestegen

Het mobiele dataverbruik is met de komst van unlimited data en onbeperkt internet bundels in de afgelopen jaren enorm gestegen, dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Volgens hen is het gemiddelde dataverbruik in de periode van mei 2017 tot mei 2019 gestegen van 1 GB tot bijna 3 GB per maand.

Keuze in databundels

Dat het gemiddelde dataverbruik gestegen is tot bijna 3 GB per maand heeft te maken met het feit dat Nederlanders in vergelijking met 2 jaar geleden meer geïnteresseerd zijn in databundels van 10 GB of groter. Ben je opzoek naar een abonnement met onbeperkt data maar weet je niet welke provider jij moet kiezen? Vergelijk alle Sim Only providers met onbeperkt data, zodat jij de juiste keuze maakt. Mogelijk komt dit door het kunnen combineren van vaste diensten met mobiele abonnementen en het steeds populairder worden van streamingdiensten.

Combineren vaste diensten met mobiele abonnementen

Dat het verbruik in mobiele data de afgelopen jaren een stijging heeft laten zien komt doordat er bij steeds meer providers vaste diensten te combineren zijn met mobiele abonnementen. Bij het combineren bieden providers aantrekkelijke extra voordelen aan. Mocht je bijvoorbeeld al klant zijn bij KPN voor vaste diensten en sluit je een KPN mobiel abonnement krijg je gratis extra diensten. Dit geldt ook bij het combineren van Ziggo met Vodafone.
Bijkomende voordelen kunnen zijn:

  • Extra data
  • Extra zenderpakket*
  • Korting op TV abonnement

* Bijvoorbeeld bij het combineren van Ziggo en Vodafone.

Streaming kost data

Netflix, Spotify, Videoland en andere streamingdiensten worden steeds populairder. Deze data-intensieve apps spelen ongetwijfeld ook een grote rol bij het afsluiten van de abonnement met veel internet. Je wilt namelijk niet bij het kijken van een goede film of serie dat je door te weinig internet noodgedwongen moet wachten op een Wifi verbinding, bijkopen van internet of dat je moet wachten tot volgende maand.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + veertien =