Written by Donat Berisha

Meer vraag naar grote sim only bundels

We maken in Nederland per persoon steeds meer gebruik van het internet. Maar liefst 11 procent van de Nederlandse bevolking denkt dat zijn eerstvolgende databundel onbeperkt zal zijn of zal blijven. Dit blijkt uit een onderzoek van het Telecompaper onder ongeveer 10.000 respondenten. De meeste belangstelling gaat uit naar bundels van 2 GB tot 10GB. Lees in dit artikel meer over de belangstelling van Nederlanders voor grotere databundels!

Voor welke databundels kiezen Nederlanders?

De vier grote mobiele netwerken (T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2) bieden tegenwoordig allemaal Unlimited-abonnementen aan. Vodafone was de laatste van de vier, in maart van dit jaar. Sinds kort zijn er ook al sim only bundels met onbeperkt data voor 5G ingevoerd. Begin 2020 was de vraag iets lager naar unlimited bundels, namelijk 9 procent.

Hieronder zie je de grafiek met het volledige overzicht van de volgende mobiele databundels waar Nederlanders voor kiezen. Hieruit blijkt dat er vooral een grote vraag is naar bundels tussen de 5 GB en 10 GB data. Verder heeft een groot deel nog geen keuze gemaakt.

mobiele-databundels-nederlanders
Bron: Telecompaper

Daling vraag naar kleine databundels?

Er is een kleine daling in de vraag naar kleinere abonnementen van 500 MB per maand. Dit is een daling van 5 naar 4 procent. In vergelijking met een jaar geleden is er ook een 2 procent daling te zien in sim only bundels van 1-2 GB per maand.

De meeste Nederlanders geven hun voorkeur aan een 2-5 GB abonnement (14%) en een 5-10 GB abonnement (18%) voor hun eerstvolgende databundel. In een jaar tijd is hierin ook weinig tot niets veranderd qua voorkeur. Een grote groep van 13 procent weet nog niet wat de volgende databundel zal zijn die ze zullen kiezen. 7 procent geeft aan dat zij helemaal geen data zullen gaan gebruiken in de komende 2 jaar.

Mannen willen vaker een unlimited sim only abonnement

Tussen mannen en vrouwen is er relatief gezien weinig verschil in vraag naar een sim only databundel. Alleen bij de grotere bundels zien we een groot verschil in keuze voor een 10+ GB en een ongelimiteerd abonnement. 14 procent van de mannen geeft aan een onbeperkte databundel te gaan kiezen als zijn eerstvolgende abonnement, tegenover 8 procent van de vrouwen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat een bovengemiddeld percentage van de vrouwen niet weet wat zij nog willen kiezen.

Zie hieronder de grafiek met het volledige overzicht van de volgende databundels waar men voor kiest, waarbij de keuzes van mannen en vrouwen met elkaar worden vergeleken.

mobiele-databundel-vrouw-vs-man
Bron: Telecompaper

Meer behoefte aan een databundel

Ruim een derde van consumenten zonder databundel is niet van plan om een databundel aan te schaffen in de komende jaren. Een grote groep van 40% is dit wel van plan. Ongeveer 7% van deze groep denkt ook meteen een unlimited abonnement te gaan nemen. Een grote groep van de mensen met een kleine databundel (1-2 GB) verwacht dat zij een grotere sim only bundel zullen gaan aanschaffen.

Klanten van T-Mobile en Tele2 willen unlimited

Als we kijken naar alle mobiele providers dan valt het op dat een groot aantal klanten van T-Mobile en Tele2 als eerstvolgende een unlimited databundel willen hebben. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat deze providers al langer (sinds 2017) unlimited abonnementen aanbieden dan bijvoorbeeld KPN en Vodafone. Hoewel bij providers als Ben en Simpel een klein deel zegt een onbeperkte databundel te willen, kan dit toch een bedreiging zijn voor de providers. Zij bieden namelijk nog geen unlimited abonnementen aan.

Conclusie onderzoek

Er kan geconcludeerd worden dat er zeker een stijgende vraag is naar grotere databundels. Ruim 11 procent wil een onbeperkte databundel. Voornamelijk mannen willen bij hun eerstvolgende keuze een 10+ GB sim only abonnement aanschaffen. Als laatste is ook gebleken dat kleinere bundels minder populair zullen worden en dat er in de komende jaren ook grotere sim only databundels zullen worden aangeschaft, aldus de cijfers van Telecompaper.


Gerelateerde berichten/pagina’s
Sim only met internet
Veel Nederlanders hebben onbeperkt bellen en sms

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier + 6 =