Written by Donat Berisha

MB’s meenemen naar de volgende maand?

Tegenwoordig hebben de meesten wel internet in hun sim only abonnement. In je bundel krijg je een bepaalde hoeveelheid MB’s per maand. Nu is het natuurlijk mogelijk dat je niet alle MB’s binnen één maand verbruikt. Het is dan interessant om te weten of MB’s kunnen worden meegenomen naar de volgende maand. Hoe zit dit bij alle sim only providers? We behandelen het in dit artikel.

Is het mogelijk om MB’s mee te nemen naar de volgende maand?

Het meenemen van MB’s naar de volgende maand is momenteel helaas niet mogelijk met een sim only abonnement. Hoewel dit vroeger met belminuten en MB’s bij bepaalde providers wel kon, is dat nu anders. Er is op dit moment dus geen sim only provider die het mogelijk maakt om MB’s mee te nemen naar de volgende maand.

Je betaalt bij een sim only abonnement voor een bepaalde bundel per maand. Kies je dus voor 5000 MB, dan betaal je een bepaald bedrag om één maand lang 5000 MB’s te kunnen gebruiken. Dit is de structuur waar alle aanbieders voor gekozen hebben. Dit maakt het meenemen van MB’s naar volgende maand niet mogelijk.

Oude abonnementen van Telfort

Een voorbeeld van wanneer dit wel kon is Telfort. Waar Telfort inmiddels onderdeel van KPN is, kon je vroeger sim only abonnementen van Telfort afsluiten. Hierbij was het mogelijk om MB’s mee te nemen naar de volgende maand.

De Telfort-klanten die werden overgezet naar KPN konden/kunnen nog hun MB’s meenemen. Bij het verlengen of het kiezen van een nieuw abonnement vervalt dat echter en is MB’s meenemen met een KPN sim only abonnement niet meer mogelijk.

MB’s meenemen met een data simkaart

Wanneer het meenemen van MB’s voor jou een belangrijk voordeel is, en je data niet wilt kwijtraken, kun je het beste kiezen voor een simkaart waarbij MB’s meenemen wel mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de XIPO CONNECT data simkaart. De bundels op deze data only sim zijn 1 jaar geldig, waardoor je sowieso al een veel langere houdbaarheid hebt dan standaard bundels van 1 maand. Houd je data over? Door binnen de houdbaarheidsperiode van 1 jaar minstens eenmalig op te waarderen, neem je de overgebleven data weer mee naar de volgende periode van 1 jaar. Zo kun je eigenlijk onbeperkt MB’s meenemen.

Bekijk onze data simkaarten pagina voor meer informatie of klik op onderstaande bestelknop om het aanbod van XIPO CONNECT direct te bekijken.

Waarom is er interesse in het meenemen van MB’s?

Het is natuurlijk goed mogelijk dat je niet elke maand al je MB’s verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan een maand waar je meer thuis bent of als je een bepaalde periode in het buitenland bent en je niet je MB’s uit je bundel kunt gebruiken. In zulke situaties zou het fijn zijn als je die MB’s dan kon meenemen naar de volgende maand.

Dat er hier veel vraag naar is, is duidelijk. Of providers in de toekomst er wel weer voor gaan kiezen (of als dit verplicht wordt gesteld) om MB’s te laten meenemen, zal nog moeten blijken.

Wat kan ik doen met mijn overgebleven MB’s?

Aangezien MB’s meenemen naar de volgende maand niet mogelijk is via standaard sim only providers, is het natuurlijk interessant om te weten wat je wél kunt doen met je overgebleven MB’s als je een sim only abonnement hebt.

  • Je bundel verlagen
  • MB’s delen
  • MB’s doneren

Je bundel verlagen

Bij bepaalde providers is het mogelijk om maandelijks je bundel te verhogen en/of te verlagen. Merk je op dat je vaak MB’s overhoudt? Een mogelijkheid is dan om je bundel te verlagen, zodat je minder MB’s ontvangt. Hiermee bespaar je maandelijks natuurlijk ook een bepaald bedrag. Een voorbeeld van een provider die dit mogelijk maakt is Simyo.

MB’s delen

Een andere mogelijkheid is het delen van MB’s. Dit is mogelijk bij providers KPN en Vodafone. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo is het bij KPN bijvoorbeeld verplicht dat de ander ook een KPN Mobiel abonnement heeft en op hetzelfde adres ingeschreven staat. Toch is het wel een handige oplossing voor wanneer je MB’s overhoudt.

MB’s doneren

Je kunt er ook voor kiezen om het goede doel te helpen door jouw MB’s te doneren. Indien je een Vodafone sim only abonnement hebt, kun je MB’s doneren aan het Leger des Heils of Stichting Kind en Ziekenhuis. Door dit te doen, ontvangt een van deze goede doelen een bedrag. Je kunt per sessie 100 MB doneren en kunt dit zo vaak als je wilt doen. Bovendien maak je hiermee ook kans op een prijs (een MAJOOR fiets).

Ook bij KPN is MB’s doneren mogelijk. Hierbij geldt ook dat je kunt kiezen voor meerdere partners, zoals Het Rijksmuseum en de KNVB. Per partner kun je ook meedoen voor bepaalde prijzen, maar dit is niet verplicht.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien + 15 =