Written by Mo Maghsoudi

MB’s delen met een sim only abonnement

MB’s delen met je vrienden en familie, is dit mogelijk? Een interessante vraag. We hebben het voor je uitgezocht. Tijdens deze blog beantwoorden we je vraag. Ben je benieuwd naar het antwoord? Blijf dan verder lezen.

Voor wie is MB’s delen geschikt?

Het is geschikt voor mensen die niet door hun internetbundel komen en dus elke maand internet MB’s overhouden. De MB’s die je overhoudt kun je met familie, vrienden en/of huisgenoten delen die het daadwerkelijk nodig hebben. Een goed idee, maar welke providers bieden dit aan?

In Nederland zijn er twee providers die dit aanbieden, namelijk KPN en Vodafone. Houd er rekening mee dat de voorwaarden en werking per provider verschilt. Hieronder leggen we de verschillen uit:

MB’s delen met KPN

Hoe deel ik MB’s met een KPN sim only abonnement? Bij KPN kun je MB’s delen als je een KPN Compleet abonnement hebt of meerdere KPN abonnementen op hetzelfde adres hebt. De zender en ontvanger krijgen per SMS een bevestiging van het aantal verzonden/ontvangen MB’s.

Je kunt zoveel en zovaak MB’s delen als je wilt, zolang je maar een tegoed van 50MB overhoudt. Het is ook mogelijk om MB’s te delen met abonnementen zonder een MB-bundel. De resterende MB’s komen te vervallen aan het einde van de maand.

Stappenplan MB’s delen MijnKPN:
Heb je toevallig al een KPN compleet abonnement of een adres waarop meerdere KPN abonnementen staan? Dan kun je gemakkelijk MB’s delen. Hieronder hebben we de stappen weergegeven die jij moet doorlopen om je MB’s te kunnen delen.

 1. Log in op MijnKPN
 2. Klik op ‘Abonnement’ in het menu
 3. Klik op ‘Bekijk uw voordelen’ in het blok ‘KPN Compleet’
 4. Klik op ‘MB’s delen’
 5. Kies het aantal MB’s en het 06-nummer
 6. Klik op ‘Bevestigen’

Stappenplan MB’s delen MijnKPN app:
Via de MijnKPN app kun je ook gemakkelijk MB’s delen. Dit doe je door de volgende stappen te doorlopen:

 1. Log in op de MijnKPN app
 2. Klik op ‘Verzend MB’s’ in het menu
 3. Kies het aantal MB’s en het 06-nummer
 4. Klik op ‘Bevestigen’

Neem de voorwaarden grondig door. Het is alleen mogelijk om MB’s te delen als je aan de voorwaarden voldoet.

MB’s delen met Vodafone

Je kunt bij Vodafone MB’s delen als je een Red Pro of Biz Basic abonnement hebt. Onderling MB’s delen tussen meerdere toestellen is in dit geval mogelijk, althans niet zonder extra kosten. Elke abonnement wordt dan opgenomen in een gezamenlijke groepsbundel:
MB’s delen kan gemakkelijk via de Mijn Vodafone App op je telefoon. Hier kun je je datategoed managen, data delen en ook berichtjes ontvangen wanneer iemand zijn data heeft verbruikt. Hieronder staan een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om MB’s te kunnen delen met een Red Pro abonnement:

 • MB’s kun je alleen delen tussen abonnementen van hetzelfde soort, dus twee Red Pro abonnementen kunnen hun MB’s met elkaar delen
 • Het totale verbruik van de groepsbundel zie je terug in een duidelijk overzicht
 • Bij 80% en 100% van het verbruik krijg je een waarschuwing per SMS
 • Gebruik je een MultiSim Business voor jouw laptop of tablet? Ook dan kun je meedoen aan de groepsbundel

Met een Red Business abonnement kun je internet MB’s van meerdere abonnementen delen. Je zult echter wel moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • MB’s kun je alleen delen tussen abonnementen van hetzelfde soort, dus twee Red Business Super abonnementen kunnen hun MB’s met elkaar delen
 • Het totale verbruik van de groepsbundel zie je terug in een duidelijk overzicht
 • Internet MB’s delen met een Red Business abonnement is niet mogelijk in combinatie met een Multisim Business abonnement

Neem de voorwaarden grondig door. Het is alleen mogelijk om MB’s te delen / data te delen als je aan de voorwaarden voldoet.

Wil jij ook MB’s delen met een sim only abonnement?

Wil je direct een sim only abonnement afsluiten? Dat kan! Hieronder is er een mogelijkheid om verschillende sim only abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo kun jij een sim only abonnement afsluiten welke past bij jouw persoonlijke situatie. Ben je er al zeker van dat je een abonnement wilt afsluiten bij KPN of Vodafone? Gebruik dan even de filter en klik op bestellen om direct doorverwezen te worden naar de pagina waar jij een sim only abonnement kunt afsluiten.


Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee × drie =