Written by Mo Maghsoudi

Maandelijks opzegbaar sim only

Bij een abonnement denkt men vaak aan een langdurig contract, maar wist je dat je sim only maandelijks opzegbaar kan zijn? Het mooie aan deze sim only abonnementen is dat je ze op elk gewenst moment kunt opzeggen, omdat je slechts per maand betaalt. Lees in deze blog waarom het gunstig is, welke providers het aanbieden en of er nadelen zijn verbonden aan een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.

Direct een maandelijks opzegbaar sim only abonnement afsluiten?

Ben jij opzoek naar de beste maandelijks opzegbare sim only? Zoek dan niet verder! Zie hieronder direct de beste sim only abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Interesse in een van de abonnementen? Gebruik dan de filter op een contractduur van een maand. Klik dan op de bestelknop, volg de instructies en geniet van je nieuwe sim only abonnement!

Waarom een sim only maandelijks opzegbaar abonnement?

We raden om de volgende drie redenen een maandelijks opzegbaar sim only abonnement aan:

 • Flexibiliteit
 • Laag risico
 • Overstapdrempel

Flexibiliteit van maandelijks opzegbare abonnementen

Ten eerste: als je sim only maandelijks opzegbaar is, ben je erg flexibel. Je kunt het abonnement namelijk opzeggen wanneer je zelf wilt. Dit betekent dat je nergens aan vast zit en vrijheid hebt in je abonnement, wat natuurlijk erg fijn is. Andere abonnementen duren één of twee jaar, waardoor je voor die periode als het ware vast zit aan het abonnement en geen flexibiliteit en vrijheid hebt.

Laag risico met een sim only maandelijks opzegbaar abonnement

Door een abonnement te nemen die maandelijks op te zeggen is, loop je minder risico. Denk bijvoorbeeld aan betalingen: als je het krap hebt, is het fijn om te weten dat je een abonnement op ieder moment kunt opzeggen zonder extra kosten. Een-of tweejarige sim only abonnementen zul je door moeten blijven betalen of afkopen.
Ook loop je minder risico met je bundel. Wil je bijvoorbeeld je bundel verlagen? Dit is niet bij iedere provider (kosteloos) mogelijk. Met een maandelijks opzegbare sim only kun je óf je bundel verlagen (als je provider dit toelaat) óf direct overstappen (waar we het hieronder over zullen hebben).

De overstapdrempel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement

Zoals je hierboven al kort kon lezen: overstappen is veel gemakkelijker als je sim only maandelijks opzegbaar is. Je kunt je abonnement namelijk direct opzeggen en overstappen naar een ander abonnement. Vooral omdat sim only abonnementen goedkoper worden en telecomproviders regelmatig met aanbiedingen komen, is het handig als je zo snel mogelijk zou kunnen overstappen zonder problemen en/of kosten!

Zijn maandelijks opzegbare sim only abonnementen duurder?

Omdat je meer flexibiliteit en vrijheid hebt, minder risico loopt en er een lagere overstapdrempel geldt, betaal je meer. Het klopt dus dat wanneer een sim only maandelijks opzegbaar is, de tarieven ook hoger zijn. Dit betekent niet dat je een maandelijks opzegbare abonnement moet uitsluiten. Zoals eerder vermeld is een voordeel namelijk dat je direct je abonnement kunt opzeggen. Zo bespaar je ook kosten.
Als voor jou de tarieven van een abonnement toch doorslaggevend zijn, is het verstandiger om te kijken wat de goedkoopste sim only abonnementen zijn.

Wanneer zou je voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement moeten kiezen?

In de volgende gevallen is het verstandig om voor een sim only die maandelijks opzegbaar is te kiezen:

 • Je weet niet wat je per maand nodig hebt en wilt het uittesten
 • Je wilt binnenkort wellicht een nieuwe smartphone met abonnement
 • Je bent een flexibel persoon en weet dat je van gedachte kan veranderen
 • Je (financiële) situatie kan op ieder moment veranderen

Bij welke providers is een sim only maandelijks opzegbaar abonnement mogelijk?

Het is niet bij elke provider mogelijk om voor een sim only die maandelijks opzegbaar is te kiezen. Let hier dus goed op bij je keuze voor een sim only abonnement. Bij de volgende providers is het in ieder geval wel mogelijk:

 • Simyo
 • Ben
 • Robin Mobile
 • Lebara
 • Tele2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × 3 =