Written by Dennis Vlaar

Maandelijks opzegbaar abonnement of prepaid?

Heb je binnenkort een gelegenheid waarbij je bereikbaar moet zijn, dan valt de keuze snel op een maandelijks opzegbaar abonnement of prepaid. Om de juiste keuze te kunnen maken, hebben wij de voor- en nadelen van beide opties hieronder beschreven. Lees dus verder!

Maandelijks opzegbaar abonnement of prepaid?

Als je voor een korte periode bereikbaar moet zijn, dan kunnen beide opties een uitkomst voor jou bieden. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Over het algemeen geldt:

  • Regelmatig telefoongebruik = maandelijks opzegbaar abonnement.
  • Weinig telefoongebruik = prepaid

Wanneer maandelijks opzegbaar abonnement?

Bij een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je 1 bedrag per maand. Je ontvangt dan een bundel die je naar je eigen smaak hebt besteld. Deze bundels zijn geschikt voor als je een korte periode (bijvoorbeeld een maand) bereikbaar wilt zijn en niet te veel geld wilt betalen. Bij een sim only abonnement ben je voordeliger uit dan bij prepaid als je de telefoon regelmatig gebruikt. Als je twijfelt tussen een maandelijks opzegbaar abonnement of prepaid simkaart, dan raden wij aan voor een maandelijks opzegbaar abonnement te kiezen, want:

  • Met een sim only abonnement ben je snel goedkoper uit dan bij prepaid.
  • Het aanbod van sim only abonnementen is veel groter dan prepaid.
  • Je zit nergens aan vast! Je kunt na elke maand opzeggen.
  • Je bent flexibeler, omdat je iedere maand je abonnement kun verkleinen of uitbreiden.

Wanneer prepaid simkaart

Bij een prepaid simkaart betaal je vooraf. Je komt dus nooit voor onverwachte kosten te staan. De tarieven voor bellen, sms’en en internetten liggen echter wel hoger bij een prepaid simkaart. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je beltegoed langer houdbaar is dan een maand. Meestal is het tegoed onbeperkt houdbaar als je om het halfjaar je tegoed gebruikt of opwaardeert. Dus als je moet kiezen tussen een maandelijks opzegbaar abonnement of prepaid, dan raden wij aan voor prepaid te kiezen als:

  • Je de telefoon zeer beperkt gebruikt.
  • Je niet onverwachte kosten wilt hebben.

Maandelijks opzegbaar abonnementen vergelijken

Ben je erachter gekomen dat je het beste kunt kiezen voor een abonnement? Of ben je benieuwd naar de prijzen van een abonnement? Gebruik dan onze onafhankelijke sim only vergelijker. Bepaal hoeveel data en belminuten je nodig hebt en bekijk de resultaten. Meteen een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten? Bekijk het onderstaand aanbod.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × een =