In de afgelopen generatie is er een hoop veranderd. De manier waarop we communiceren en in verbinding met elkaar staan is totaal veranderd. De ontwikkelingen in technologie hebben er niet alleen voor gezorgd dat mensen in verbinding met elkaar staan, maar ook machines en apparaten onderling. De zogenoemde IOT apparaten (internet of things). Mede door deze ontwikkelingen zijn er m2m simkaarten / IOT simkaarten en de bijbehorende M2M abonnementen ontwikkeld om dit proces efficiënter te laten verlopen.


Inhoudsopgave


M2M abonnement aflsuiten of M2M simkaarten bestellen

Wil je direct een M2M abonnement afsluiten met een of meerdere simkaarten? Of wil je gewoon een of enkele losse prepaid M2M simkaarten bestellen? Vul dan onderstaand formulier in:
  Wat is een M2M Simkaart?

  De verbinding en communicatie tussen twee of meer elektronische apparaten zonder menselijke tussenkomst of interactie staat bekend als de technologie genaamd M2M (machine to machine).
  De M2M sim is een data simkaart die voornamelijk gebruikt om een machine vanuit een centraal punt te voorzien van een snelle en veilige netwerkverbinding. Door de komst van ‘The Internet of Things’ (IOT) en slimme apparaten in onze huishoudens zijn M2M Simkaarten in sommige situaties ideaal. Zo kun je tegenwoordig de temperatuur van je huis instellen met een slimme thermostaat of de voorraden van je ‘smart fridge’ bekijken via je mobiele telefoon of tablet.

  Hoe werkt een M2M Sim?

  De werking van een M2M Simkaart (ook wel IOT simkaart genoemd) is vrij simpel. Net als een smartphone of tablet plaatst u een M2M sim in een slimme apparaat, zoals een ‘smart fridge’ of een andere huishoudelijk apparaat die verbonden is met het internet. Het slimme apparaat kan nu verbinding maken met het internet, waarna er gemakkelijk gecommuniceerd kan worden met een ander apparaat. Deze onderlinge communicatie wordt ook wel Machine to Machine (M2M) communicatie genoemd.

  Voor wie zijn M2M simkaarten bedoeld?

  M2M simkaarten kunnen gebruikt worden door particulieren, maar ook door bedrijven, gemeenten en de overheid. In veel gevallen is het niet mogelijk om op bepaalde plekken of locaties een internetverbinding te hebben voor machines of apparaten. De M2M simkaarten bieden dan een goede uitkomst. Ze beschikken over een supersnelle 4G verbinding en een ijzersterke beveiliging. Hierdoor zijn ze bijvoorbeeld ideaal om een alarmsysteem van een huis of bedrijfspand te voorzien van een betrouwbare netwerkverbinding. Verder kan een M2M sim gebruikt worden voor andere slimme apparaten, mits deze een sim-slot hebben. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde automatische systemen binnenshuis die beginnen met het woord ‘’smart’’.

  Welke M2M abonnementen zijn er?

  De Machine to Machine simkaart is een data simkaart. Er zijn twee mogelijkheden waaruit er gekozen kan worden:

  • M2M simkaart o.b.v. het prepaid principe
  • M2M abonnement o.b.v. het sim only pricinpe

  Bij de prepaid variant kun je vastgestelde databundels inkopen die je vooraf betaald. Pas als je gebruik maakt van een apparaat of machine, zal er data verbruikt worden. Bij het inkopen van data geldt: hoe groter de databundel, hoe voordeliger het omgerekende tarief per MB / per KB. De data die je aan het einde van de maand overhoudt, zal op de simkaart blijven. De houdbaarheid van de data en de simkaart verschilt per provider.

  De een echt M2M abonnement begtreft een abonnementsvorm waarbij er maandelijks data op de simkaart wordt gezet. Ook bij een sim-only abonnement geldt: Hoe groter de databundel, hoe lager de prijs per MB./ per KB.

  M2M abonnementen variëren vandaag de dag nog enorm per provider. Dit komt omdat het een nog vrij nieuwe markt is en iedereen zoekend is naar wat de beste prijsstelling is. Ook zijn de algemene voorwaarden enorm verschillend per m2m abonnement. Breng dus goed je wensen in kaart voordat je een beslissing neemt. Ben je MKB of groter en wil je een echt persoonlijk advies op maat? Wij werken samen met een van de best technisch presterende bedrijven aan een van de beste M2M abonnement oplossingen ter wereld. Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug met een passende offerte of nog een oriënterend gesprek wanneer wij nog meer informatie willen voor een nog betere / scherpere offerte.

  Alternatief: Data sim only

  Waar M2M simkaarten en abonnementen specifiek ontwikkeld zijn voor M2M / IoT apparaten, bestaan er ook ‘data only’ oplossingen voor ‘standaard’ slimme apparaten. Denk hierbij aan MiFi routers, 4G camera’s, laptops, en navigatiesystemen. Deze oplossingen worden meestal ontwikkeld als data sim only abonnement of als prepaid databundels. Handig voor wanneer je geen typisch M2M apparaat hebt, maar toch alleen internet nodig hebt. Lees onze data sim only pagina voor meer informatie en de verschillende opties.

  Welke Machine 2 Machine simkaart moet ik nemen?

  Het kiezen van de juiste Machine to Machine simkaart verschilt per persoon en het gebruik van hun machines of apparaten. Als je weet dat veel gebruik maakt van een slimme apparaat, dan is een sim-only uitermate geschikt. Heb je bijvoorbeeld een M2M simkaart nodig voor een apparaat of machine die maar eens in de zoveel tijd gebruikt wordt? Dan is een prepaid data simkaart aangeraden. Weetje: een data simkaart speciaal voor slimme IOT apparaten wordt ook wel een IOT simkaart genoemd.

  De kosten van een M2M Simkaart / M2M abonnement

  Wil je meer dan 100 M2M simkaarten of een M2M sim voor een specifieke / speciale oplossing? Neem dan direct contact met ons op via het formulier onder aan deze pagina. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een op maat gemaakte vrijblijvende offerte. Dit is dus een speciaal voor jou samengesteld M2M abonnement.

  In het onderstaande overzicht zie je de prijzen van de bekendste data simkaarten die als enkele M2M simkaart wordt gebruikt. Deze kun je niet bestellen op onze website dus wij laten de beste optie zien van een andere aanbieder. Via de onderstaande bestel knoppen wordt je dus naar de betreffende provider gestuurd. Wij hopen je in iedergeval hiermee goed op weg te helpen. Wij richten ons namelijk alleen de grotere aantallen en dus de grotere M2M oplossingen.

  Waarom is de bovenstaande losse Machine to Machine simkaart (IOT) zo goed?

  Deze Machine 2 Machine sim is ideaal voor apparaten en machines die een werkende internet verbinding nodig hebben om te functioneren. Daarnaast heeft deze simkaart nog een aantal voordelen en die zijn als volgt:

  • Je datategoed is 365 dagen geldig (Koop je binnen deze tijd een nieuwe databundel? Dan krijg je weer 365 tegoed op je huidige en nieuwe data. Zo kun je jouw datategoed onbeperkt gebruiken)
  • De Simkaart is onbeperkt houdbaar
  • 24/7 support aanwezig (Engels sprekend)
  • Afronding van sessies op 1kb (veel providers ronden af op 100kb of 1MB, deze simkaart niet!)


  Wil je meer dan 100 M2M sims bestellen? In 1 abonnement of gewoon per losse kaart? Vul dan onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Wij nemen z.s.m. contact met je op en maken een op maat gepaste (vrijblijvende) offerte.

   Gebruikte bronnen: