Written by SimonlyCheck

Losse simkaart kopen

Heb je al een mobiele telefoon, en heb je alleen interesse in een simkaart? Je kunt op meerdere manieren een losse simkaart kopen (of aanvragen). Zowel sim only als prepaid zijn hiervoor geschikt. Wil je hier meer over weten? Lees in dit artikel alles over een losse simkaart en maak je keuze!

Losse simkaart

Ben je op zoek naar een losse simkaart, dan kan dit meerdere dingen betekenen. Hieronder zetten we op een rijtje waar de meesten in dat geval naar op zoek zijn:

  • Een sim only abonnement (alleen een simkaart ontvangen, geen telefoon).
  • Een prepaid simkaart.
  • Het aanvragen van een nieuwe simkaart.

Sim only abonnement: simkaart zonder toestel

Wil je via een abonnement alleen een simkaart ontvangen, zonder dat je hierbij ook een smartphone ontvangt? Dan is een sim only abonnement voor jou geschikt. Wanneer je deze afsluit, door voor een bundel te kiezen, ontvang je een losse simkaart. Door deze in je telefoon te plaatsen, kun je bellen, sms’en en internetten.

De belangrijkste voordelen van sim only zijn de prijs en het gemak. Wil je een geschikt abonnement voor jezelf vinden? Vergelijk de beste sim only abonnementen op onze homepage. Door te filteren op basis van jouw wensen, zie je alleen abonnementen die bij jou passen.

Losse prepaid simkaart kopen

Wil je letterlijk een losse simkaart kopen, zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten? Dan kom je uit op prepaid. Hierbij schaf je echt alleen de simkaart zelf aan. Vervolgens kun je naar wens opwaarderen wanneer je beltegoed op is, of een prepaid bundel aanschaffen.

Een losse prepaid simkaart kopen? Hieronder zie je de beste huidige mogelijkheden.

Prepaid ProviderBellenMBAanschaf kosten
Simyo
€7,50 beltegoed
€0,10€0,02€5,- Bestellen
KPN
€10,- beltegoed
€0,30€0,02€10,- Bestellen

Waarom een losse simkaart zonder abonnement?

Velen kiezen voor een sim only vanwege het gemak. Je sluit deze eenmalig af en je hoeft je er niet echt bezig mee te houden. Bovendien is een sim only abonnement de meest voordelige optie voor mobiel bellen, sms’en en internetten. Toch is er nog altijd interesse in prepaid: een losse simkaart zonder abonnement. Hieronder lees je drie belangrijke redenen waarom men voor prepaid kiest:

  • Niet vastzitten aan een abonnement en contract; meer vrijheid en flexibiliteit.
  • Zelf bepalen wanneer je weer opwaardeert, in plaats van een automatische maandelijkse afschrijving.
  • Geschikt voor kinderen waarvoor ouders nog geen mobiele abonnement willen afsluiten, en voor senioren die een eenvoudige oplossing voor hun telefoon willen.

Simkaart aanvragen

Een derde optie wanneer je een losse simkaart wilt, is dat je een nieuwe simkaart wilt aanvragen. Dit kan meerdere redenen hebben: je simkaart is geblokkeerd, kapot, of je wilt een tweede simkaart.

Zowel bij sim only als prepaid dien je hiervoor bij je mobiele provider te zijn. Meestal betaal je kosten voor een vervangende / nieuwe simkaart. Deze kosten zijn in veel gevallen rond de €5,-. Dit is natuurlijk handig als je je abonnement en nummer wilt behouden. In het geval van prepaid kan het zijn dat je je nummer en beltegoed wilt behouden. Hoeft dat niet, dan is het aanschaffen van een nieuwe prepaid simkaart ook een optie.

Een losse simkaart met internet

Vandaag de dag kun je met alle simkaarten van telecomproviders gewoon internetten. Afhankelijk van of je voor sim only of prepaid kiest, zijn er verschillende opties voor data.

In het geval van sim only is het vrij simpel: je kiest je gewenste databundel en combineert dit met een bel- en sms-bundel. Bepaal goed hoeveel MB’s / GB’s je maandelijks nodig hebt, en bekijk zo nodig je verbruik van de afgelopen maanden voor een indicatie. Bij sommige sim only providers kun je extra data bijkopen indien je alles verbruikt hebt voor het einde van de maand. Gebeurt dit vaak, dan kun je meestal je databundel verhogen (of andersom juist verlagen).

Wil je een losse simkaart kopen en gebruik maken van prepaid internet, dan zijn er twee opties. Je kunt vanuit je beltegoed per losse MB betalen, maar je kunt ook prepaid internetbundels aanschaffen. Deze lijken op abonnementen, maar gelden voor een bepaalde periode (meestal 30 dagen). Verder koop je ze handmatig en zit je niet vast aan een contract (abonnement).

Ook bestaan er verschillende mogelijkheden voor wanneer je een internet-only oplossing wilt. Ben je op zoek naar een simkaart met alleen internet? Bekijk ons artikel over een simkaart met alleen databundel voor alle mogelijkheden en belangrijke informatie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × een =