Written by Mo Maghsoudi

KPN schrapt dochterondernemingen

In de meest recente nieuwsbericht van KPN staat dat ze van plan zijn een aantal dochterondernemingen te schrappen. Hieronder vallen Telfort, Yes Telecom en XS4ALL. Het is de bedoeling dat alle drie de providers onder de vlag van het KPN-merk komen te vallen. Wij vinden dit een schokkende, maar toch interessante ontwikkeling. Wat is de achterliggende gedachte?En wat zijn de gevolgen voor jou als consument en/of bedrijf zijnde? In onze blog gaan we het voornamelijk hebben over de gevolgen voor de telecommarkt. Lees verder voor meer informatie.

Dochterondernemingen schrappen met een doel

KPN streeft ernaar om de beste provider te zijn voor iedereen en alle klantsegmenten te kunnen bedienen door middel van voordelige- als premiumdiensten. Dit is de reden dat KPN de aankomende jaren de focus legt op het KPN-merk, volgens Jean-Pascal Van Overbeke, de woordvoerder van KPN. Een punt dat op de agenda staat is om alle dochterondernemingen te schrappen en alles onder het moederbedrijf te laten vallen. Uit het nieuwsbericht van KPN is alleen niet duidelijk of dit op korte- of lange termijn zal gebeuren. Het enige wat bekend is, is dat het schrappen van de dochterondernemingen op de planning staat.

Wat is hier de gedachte achter?

Wat is de achterliggende gedachte? Het schrappen van de dochterondernemingen maakt een aantal dingen mogelijk. Zo kunnen ze de sterkste punten van elke individuele dochteronderneming overnemen. Een goed voorbeeld is Telfort. Telfort staat bekend om haar voordelige sim only diensten. Door Telfort te schrappen en alles onder de naam van KPN te doen, kan KPN het lage segment bedienen en concurreren met kleinere telecom spelers. En ander voorbeeld is Yes Telecom. Yes Telecom staat bekend om persoonlijk service en deskundig zakelijk advies. Hiermee kunnen ze het hoge segment en bedrijfsleven dienen. Er is blijkbaar toch nagedacht over het schrappen van de dochterondernemingen.

Het schrappen van de dochterondernemingen heeft daarnaast een ander doel. Het zorgt namelijk voor eenvoud en efficiency in de bedrijfsprocessen.. Door alles onder één naam te zetten, kan KPN de bedrijfsprocessen efficiënter laten lopen, kosten besparen, etc. De maatregel kan resulteren in goedkopere prijzen. Bovendien past het bij het merk om te streven naar eenvoud.

Wat zijn de gevolgen van deze maatregel?

Wat zijn de gevolgen van deze maatregel? Dat is een goede vraag. Volgens Jean-Pascal Van Overbeke, de Hoofd Consumentenmarkt van KPN, hoeven de klanten van Telfort, Yes Telecom en XS4ALL zich geen zorgen te maken. Hij geeft aan dat er vrijwel niks zal veranderen. We vinden dit zeer verrassend. Er is wel een onderscheid te maken tussen alles-in-1 pakketten en sim only abonnementen. Deze lichten we hieronder toe.

Sim only abonnementen

Als we het hebben over de sim only abonnementen van de dochterondernemingen, gaat er vrijwel niks veranderen. Het enige wat er verandert, is de naam waaronder de sim only abonnementen komen te vallen. Om je een duidelijk beeld te geven, leggen we het uit aan de hand van Telfort. KPN en Telfort verschillen namelijk erg veel van elkaar. KPN sim only abonnementen staan voor kwaliteit, terwijl Telfort sim only abonnementen staan voor kwantiteit. Door Telfort te schrappen, komen alle sim only abonnementen van Telfort onder KPN te vallen. Hiermee kan KPN goedkopere sim only abonnementen aanbieden en zich richten op het lagere segment. De prijzen en het aanbod van de bundels blijven vrijwel hetzelfde. Het enige wat verandert, is de naam waaronder de sim only abonnementen komen te vallen. Althans, dat is wat er wordt verteld. Hoe het in de praktijk zal verlopen is nog te bezien.

Alles-in-1 pakketten

XS4ALL staat naast zijn hoogwaardige klantenservice, bekend om de kwalitatieve alles-in-1 pakketten. Wat zijn de gevolgen voor de klanten die een alles-in-1 pakket hebben? Dat hebben we uiteraard onderzocht. We hebben er zelfs een speciale blog aan gewijd genaamd “KPN wilt af van dochterondernemingen”. In deze blogartikel gaan we de diepte in en voorzien we je van de laatste ontwikkelingen en details die jij moet weten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elf − 8 =