Written by SimonlyCheck

KPN gaat iPhones recyclen met Apple

Geef jij veel om het milieu en vind je het zonde om zomaar spullen weg te gooien? KPN en Apple zijn bezig met het opzetten van een samenwerking voor iPhone recycle. Hierdoor hoef je je iPhone niet meer weg te gooien en kun je hem laten recyclen. De herbruikbare onderdelen zullen gebruikt worden in de productie van nieuwe Apple producten. Lees hieronder meer over de samenwerking, hoe de recycling werkt en de voordelen van recycling voor jou.

De samenwerking tussen KPN en Apple

In de Apple en KPN winkels kun je vanaf deze maand je onbruikbare iPhone inleveren voor recycling . Waar het voorheen mogelijk was je onbruikbare iPhone in te leveren bij de Apple shops, kan dit nu ook bij de KPN winkels. Het doel van deze samenwerking tussen Apple en KPN en de iPhone recycle is het reduceren van het aantal materialen dat gebruikt moet worden, de levensduur van de producten te verhogen en het verminderen van de afvalproductie.

Hoe wordt mijn iPhone gerecycled?

De iPhone recycle wordt uitgevoerd door een speciaal hiervoor ontwikkelde robot genaamd Daisy. Er zijn 2 van deze robots ontwikkeld waarvan er één momenteel in een Nederlandse fabriek staat. Deze zal dan ook gebruikt worden voor de recycling van de iphones ingeleverd bij KPN. Deze robot kan meer dan 1,2 miljoen iPhones per jaar recyclen en sorteert daarbij meteen de materialen zodat deze ingezet kunnen worden bij de productie van nieuwe telefoons of computers.

Wat wordt er van mijn oude onderdelen gemaakt?

De materialen die bij de iPhone recycle hergebruikt kunnen worden zijn onder andere: Het aluminium, kobalt en tin. Het aluminium gaat bijvoorbeeld gebruikt worden voor de behuizing van de nieuwe MacBooks. Het Kobalt kan ingezet worden bij de productie van batterijen. Deze batterijen worden vervolgens gebruikt voor het produceren van nieuwe accu’s. Het tin wat wordt gerecycled kan gebruikt worden voor het maken van het moederbord in de apparaten Iphone XS, XS Max en de iPhone XR.

Iphone Recyclen = Beloning

Om zoveel mogelijk mensen hun telefoon te laten recyclen worden deze mensen beloond. Bij het recyclen van je oude telefoon krijg je een beloning. De leeftijd en staat van je telefoon bepalen de hoogte van deze vergoeding. Deze vergoeding kun je gebruiken voor het aanschaffen van een nieuwe telefoon of accessoires van Apple. Naast deze kleine vergoeding krijg je natuurlijk een goed gevoel bij de recycling van je telefoon.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − acht =