Written by SimonlyCheck

1 jarige sim only abonnementen steeds populairder

Het team bij SimOnlyCheck houdt de sim only markt en de ontwikkelingen binnen alle telefoon abonnementen nauwlettend in de gaten. Uit onze statistieken, komende van meerdere websites binnen ons beheer, zien wij een aanzienlijke stijging in de vraag naar sim only abonnementen met een contract van 1 jaar. Waar in 2015 nog maar 9% van de mensen kiezen voor een sim only 1 jaar, is dit in 2016 tot nu toe gestegen naar 14%!

Redenen van de stijging 1 jarige sim only abbo’s

Eén van de voornaamste redenen komt door alle promoties van de echte “prijsvechters” als Simpel en Youfone. Door de vele TV reclames zijn enorm veel mensen overgestapt van hun huidige provider. Aangezien zowel Simpel als Youfone nog niet de naam hebben als KPN, Simyo, Ben, T-mobile etc. kiezen veel mensen voor een “veiligere” weg met een 1 jarige abonnement.

Een tweede reden is het afnemend aantal prepaid gebruikers dat toch kiest voor een goedkoop sim only abonnement. Aangezien men van een prepaid sim only komt, kiest men in deze ook bijna altijd voor een 1 jarig abonnement in plaats van een 2 jarig contract.

Tot slot zijn consumenten steeds vaker bewust van alle prijzen, aanbiedingen en incentives. Dit houdt in dat er een grotere groep consumenten is die zeer regelmatig switchen om te profiteren van alle verschillende aanbiedingen. Het feit dat nummerbehoud en overstappen tegenwoordig erg gemakkelijk gaat, is de drempel om te switchen van provider steeds lager!

Toekomst

Wij verwachten dat het abonnement “sim only 1 jaar” het komende jaar nog iets zal stijgen in populariteit maar daarna zal stabiliseren op één vast niveau rond de 16%. De grootste golf “prijsvechter reclame” is namelijk achter de rug, maar zal nog wel enige naschokken met zich meebrengen. Tenzij andere providers

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zes + 9 =