Written by Donat Berisha

Is Youfone van KPN?

In de zoektocht naar een nieuw sim only abonnement vergelijkt men abonnementen van verschillende aanbieders. Zo ook de abonnementen van provider Youfone. Het is echter niet altijd duidelijk van wie het bedrijf Youfone is, aangezien ze geen eigen netwerk hebben. We hebben gemerkt dat men dan ook wel eens de volgende vraag heeft: Is Youfone van KPN? Lees hier het antwoord op deze vraag!

Youfone is niet van KPN

Het duidelijke en korte antwoord: Youfone is niet onderdeel van KPN. Youfone is een losstaand bedrijf. Hoewel sim only provider Youfone geen eigen netwerk heeft, staat het dus wel los van andere bedrijven.

Youfone heeft wel een sterke samenwerking met KPN. De provider maakt namelijk gebruik van het KPN-netwerk. Daarover lees je hieronder meer.

Netwerk KPN

Aanbieder KPN is een netwerkprovider. Dat betekent dat het zelf sim only en telefoonabonnementen aanbiedt, maar ook hun netwerk ter beschikking stelt voor andere aanbieders. Youfone is een van de aanbieders die gebruik maakt van het netwerk van KPN.

Daarom worden providers zoals Youfone ook wel MVNO’s (Mobile Virtual Network Operator) of virtuele providers genoemd. Dit zijn bedrijven die niet over een eigen mobiele netwerk beschikken. In plaats daarvan maken ze gebruik van het netwerk van andere aanbieders. Youfone is dus een MVNO en maakt gebruik van het KPN-netwerk. Dit betekent dat Youfone niet onderdeel van KPN is, maar wel met KPN samenwerkt.

Waarom is Youfone goedkoper dan KPN?

Als Youfone met KPN samenwerkt, hoe komt het dan dat Youfone goedkoper is dan KPN?

Hierboven is al uitgelegd dat virtuele providers als Youfone gebruik maken van het netwerk van een netwerkprovider (zoals KPN). Het grote voordeel hiervan is dat virtuele providers lagere kosten hebben. Er zijn bijvoorbeeld geen kosten voor het hebben van een eigen netwerk en fysieke winkels. Ook wordt er vaak minder besteed aan campagnes en promoties. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor MVNO’s veel lager zijn dan voor netwerkproviders.

Dit is dan ook de reden dat Youfone in veel gevallen goedkoper is dan KPN: ze houden de kosten lager en kunnen daardoor goedkopere (sim only) abonnementen aanbieden. Virtuele providers als Youfone staan er dan ook om bekend prijsvechters te zijn en goedkope abonnementen te hebben.

Conclusie

Is Youfone van KPN? Nee, Youfone is niet van KPN. Wel werkt het bedrijf samen met KPN. Hierdoor kan Youfone abonnementen aanbieden op het KPN-netwerk. Dat zorgt ervoor dat Youfone de kosten laag houdt, waardoor de provider goedkope tarieven kan hanteren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vier − 1 =