Written by SimonlyCheck

Is onbeperkt internet met echt onbeperkt?

Als consument zul je altijd denken bij het afsluiten van een abonnement “er zal wel een addertje onder het gras zitten” of “ik zal hier wel een lange periode aan vast zitten”. Zo is het in de meeste gevallen dan ook, ook bij sim only abonnementen met onbeperkt internet. Het team van SimOnlyCheck.nl heeft dit uitgebreid uitgezocht en heeft als conclusie dat er maar één provider is die echt onbeperkt bellen, sms’en en internetten aanbiedt. We hebben het hier over de provider die pas 1 jaar op de Nederlandse telecommarkt is, Robin Mobile.

Terugschroeven internet snelheid

Bij veel providers wordt na overschrijding van een bepaalde hoeveelheid aan mobiele data de snelheid van deze “onbeperkte” abonnementen verlaagd. Vaak worden de snelheden van de abonnementen na overschrijding verlaagd tot 64kb. Met deze internet snelheid kun je tegenwoordig vrijwel niets, de meeste websites / webshops zijn zwaar om te laden en zo ben je dus enkele tientallen seconden aan het wachten tot je überhaupt een pagina kunt bezoeken. Dit zal dus continue zo zijn waardoor je dus snel af ziet van mobiel internetten.

Extra bij betalen

Zodra het data limiet is overschreden kun je als klant vaak wel een extra bundel aanschaffen. Zo kun je “MB’s bijkopen” tot het einde van de maand. Hieronder bijvoorbeeld de opties die provider Tele2 hanteert:

– 50 MB | €1,-
– 100MB | €2,50
– 200MB | €4,-
– 500MB | €5,-

Conclusie

Het woord “onbeperkt” mag dus met een korreltje zout genomen worden en hier wordt dus door vrijwel alle providers misbruik van gemaakt. In commercials zie je vaak dat de boodschap “onbeperkt abonnement” vaak klakkeloos wordt overgenomen. Let hier dus op bij het afsluiten van een SIM-only abonnement voor u straks ook met een vertraagde internet snelheid opgescheept zit. Zoals eerder gezegd is Robin Mobile de eerste provider die de afspraak na leeft door dan ook echt alles onbeperkt te maken!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × drie =