Written by Donat Berisha

iPad sim only vergelijken?

Steeds meer mensen gebruiken hun iPad in plaats van hun computer of telefoon. Vaak wordt een tablet binnenshuis, waardoor er alleen WiFi voor nodig is. Toch zijn er ook mogelijkheden om op je iPad ook buitenshuis gebruik te maken van mobiel internet. In deze blog lees je alles over iPad sim only abonnementen. Lees dus snel verder!

Vergelijken van iPad sim only abonnementen

Een goede mogelijkheid voor mobiel internet op je iPad zijn alleen data sim only abonnementen. Dit is wat ons betreft de beste optie. Je hebt geen belminuten en sms’jes nodig bij een sim only voor iPad, waardoor abonnementen met data en geen of zo weinig mogelijk belminuten/sms’jes geschikt zijn.

In de vergelijker hieronder kun je de data only abonnementen naar wens zoeken met de filters. Schuif ‘Belminuten’ naar 0 voor abonnementen met geen of zo weinig mogelijk belminuten. Klik op de bestelknop en bestel direct!

Welke sim only voor iPad?

Wij raden aan om voor een sim only abonnement met zo weinig mogelijk belminuten/sms’jes te kiezen. Belminuten en sms’jes gaan vaak samen, dus wanneer je voor een lage hoeveelheid kiest, betaal je hier amper voor. Denk bijvoorbeeld aan 100 belminuten/sms’jes. Vervolgens kun je kiezen voor jouw gewenste hoeveelheid data. Zo betaal je eigenlijk alleen voor de data en heb je een voordelig abonnement.

Er zijn daarnaast enkele abonnementen die letterlijk alleen data hebben. Hier kun je voor je iPad natuurlijk ook voor kiezen.

Voor wie is een iPad sim only geschikt?

Ben je vaak onderweg en dus buiten het bereik van een WiFi-netwerk, maar wil je wel kunnen internetten met je iPad? Dan is het verstandig om te kiezen voor een sim only voor iPad. Zo kun je je presentatie afmaken in de trein, een video bekijken in het park of een berichtje naar het thuisfront sturen. In principe neem je je laptop of desktop mee naar buiten en blijf je altijd en overal bereikbaar.

Voordelen iPad

Het grote voordeel van een iPad is natuurlijk dat je deze overal mee naartoe kunt nemen. Met een laptop of desktop gaat dit al een stuk moeilijker. Ook kun je zonder een WiFi verbinding in de buurt eigenlijk geen verbinding maken met het internet. Met een iPad kan dit wel door de bovengenoemde sim only voor iPad of data sim only abonnementen. In tegenstelling tot een laptop of desktop kun je met een iPad dus wel altijd en overal bereikbaar zijn.

Kunnen alle iPads gebruik maken van deze abonnementen?

Helaas kunnen nog niet alle iPads gebruik maken van mobiel internet door middel van een abonnement. Een iPad kan gebruik maken van een iPad sim only abonnement als het een 3G, 4G of Cellular optie heeft. De nieuwste iPads beschikken standaard over deze optie. Twijfel je of je iPad over deze optie beschikt? Bezoek dan de website van Apple en zoek naar de functies van jouw iPad model.

Simkaartformaat

Mocht jouw iPad over de optie voor mobiel internet beschikken, dan is het alsnog noodzakelijk om naar het formaat van de simkaart van het abonnement te kijken. Een iPad kan namelijk twee verschillende simkaarten hebben; een microsim of een nanosim. Sim only providers bieden ook beide formaten aan, dus kijken welk formaat simkaart je nodig hebt en welk formaat je bij je iPad sim only abonnement krijgt is handig. Welk formaat je nodig hebt kun je ook terugvinden op de website van Apple.

Sim only abonnement voor een andere tablet?

De iPad is de populairste tablet. Toch zijn er vandaag de dag vele alternatieven, voornamelijk Android tablets (in plaats van Apple en iOS). Heb je een dergelijke tablet? Lees ons artikel over het afsluiten van een tablet sim only abonnement voor meer informatie!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × vier =