Written by Donat Berisha

Interesse in tweedehands telefoon stijgt

Consumenten hebben steeds meer interesse in een tweedehands telefoon. Dit blijkt uit nieuw onderzoek waarbij de resultaten van 2019 en 2020 zijn vergeleken. Met welke voorwaarden zouden consumenten overwegen om een tweedehands mobiel te kopen? Wat betekent dit voor de Sim Only markt en hoe groot is die verandering precies? Je leest het in dit artikel.

Onderzoek: Tweedehands telefoon kopen

Meer mensen staan open voor het aanschaffen van een tweedehands smartphone.

Een grootschalig onderzoek van het Telecompaper Consumer Insights Panel heeft uitgewezen dat er een flinke daling heeft plaatsgevonden voor mensen die geen tweedehands telefoon zouden kopen. In het derde kwartaal van 2019 was dit namelijk een percentage van 48 procent terwijl dit in het vierde kwartaal van 2020 gezakt is naar 39 procent van de ondervraagde.

Liever van een bekende dan een vreemde

Minder mensen zullen echter een tweedehands smartphone kopen van iemand die ze niet kennen. Hierbij ligt het vertrouwen tot nu toe vrij laag wat logisch te verklaren valt omdat hier geen garantie op zit. Je vindt hieronder de percentages van gebruikers die hun apparaat aan een onbekende hebben verkocht in 2020:

  • iPhone gebruikers: 11%
  • Samsung gebruikers: 7%

Meer vertrouwen in providers en bekenden

Bij een provider wilt men eerder overgaan tot koop van een tweedehands telefoon omdat ze meer vertrouwen in het apparaat hebben met de kennis dat het nagekeken is. Als het mobieltje niet naar behoren werkt kun je altijd nog bij de klantenservice terecht. Ook hebben mensen meer vertrouwen om een telefoon over te nemen van een bekende. Hieronder vind je de stijging van de koop attitude tegenover tweedehands telefoons voor beide groepen:

Tweedehands mobiel kopen van provider in de winkel:

  • In 2019 was dit percentage nog maar 9%
  • In 2020 is dit percentage gestegen naar 19%

Tweedehands mobiel kopen van een bekende:

  • In 2019 was dit percentage nog 10%
  • In 2020 is dit percentage gestegen naar 18%

Wat kan dit betekenen voor de Sim Only markt?

Als steeds meer mensen een tweedehands telefoon kopen, veroorzaakt dit mogelijk een stijging in de vraag naar sim only abonnementen. Mobiele telefoonabonnementen zullen waarschijnlijk minder worden afgesloten als deze trend zich doorzet. Een tweedehands mobiel kopen op zich is al een goedkopere optie dan een nieuwe mobiel. Als je dit vervolgens combineert met een goedkoop sim only abonnement kom je helemaal voordelig uit. Voor mensen die een goed werkende smartphone willen voor een lage prijs en lage vaste lasten is dit dus een goede optie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negentien − 10 =