Written by Donat Berisha

Interesse in bezuinigen op telecom stijgt

Steeds meer Nederlanders willen bezuinigen op hun telecomkosten vanwege de hoge inflatie. Dit blijkt uit een enquête van Telecompaper. Dit geldt voor vaste, maar ook mobiele diensten. Uit de data blijkt dat vooral jongeren bezuinigen (of van plan zijn om dit te doen), terwijl ouderen hier minder snel voor kiezen.

Bezuinigen op telecom

De hogere inflatie zorgt ervoor dat men minder snel hoge kosten zal maken, en juist sneller ervoor zal kiezen om te besparen op diensten zoals telecom: bijna een derde van de mensen gaat op telecom besparen, of heeft dit al gedaan.

Het valt op dat vooral jongeren telecomkosten willen drukken: 44% van de 24- tot 35-jarigen geeft aan dit te (willen) doen. Daartegenover staan 55+’ers, waarvan juist weinigen de intentie hebben om te bezuinigen op telecom. Inkomens- en vermogensverschillen zijn mogelijke verklaringen.

Wisselen van mobiele provider

De meest genoemde manier om te besparen op mobiele telecomkosten, is het wisselen van aanbieder: 25% geeft aan op deze manier te (willen) bezuinigen. Voor vaste diensten is dit zelfs 33% van alle respondenten.

Een ander genoemde manier is het opzeggen van bepaalde diensten. Voorbeelden hiervan zijn online videodiensten en muziekdiensten (zoals Spotify). Ook hierop zijn het vooral jongeren die willen besparen. Jongeren hebben dan ook vaker een abonnement op online diensten, waardoor bezuinigen eenvoudiger is.

Hoe kun je het beste bezuinigen op je sim only abonnement?

Ben je zelf ook van plan om te bezuinigen op telecom, zoals op je sim only abonnement? De twee beste en meeste eenvoudige manieren om te besparen zijn als volgt:

  1. Goedkope sim only abonnementen vergelijken en overstappen
  2. Je bundel verlagen

Hieronder worden deze twee manieren toegelicht.

Goedkope sim only’s vergelijken en overstappen

Overstappen naar een goedkopere provider is de beste manier om te besparen op je mobiele abonnement. Uit de enquête blijkt dan ook dat men vooral wilt wisselen van aanbieder om voordeliger uit te komen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een goedkopere bundel van je huidige provider.

Natuurlijk is het een tijdrovende klus om alle abonnementen van alle aanbieders handmatig te vergelijken. Daarom is het gebruiken van een vergelijkingswebsite zo effectief wanneer je wilt bezuinigen. Op onze pagina ‘goedkoopste sim only’ zie je direct de goedkoopste bundels en kun je eenvoudig vergelijken.

Wil je overstappen naar een goedkopere sim only? Geef voor jezelf antwoord op de volgende vragen om tot de beste keuze te komen:

  • Hoeveel data, belminuten en sms’jes heb ik minimaal nodig?
  • Wil ik een contractduur van 2 jaar, 1 jaar, of een maandelijks opzegbaar contract?
  • Wat is het goedkoopste abonnement op basis van bovenstaande voorwaarden?

Je bundel verlagen

Bepaalde mobiele aanbieders geven je de mogelijkheid om je huidige bundel te verlagen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je databundel verlagen. Ook hiermee bezuinig je op je telecomkosten, aangezien een kleinere bundel goedkoper is.

Let erop dat dit niet bij iedere provider kan, en dat er mogelijk bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn. Soms kun je namelijk wel je bundel verhogen, maar niet verlagen. Controleer dus altijd even of het verlagen van je (sim only) bundel bij jouw aanbieder mogelijk is.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zeven − een =