Written by Merel

Hoeveel MB data heb ik nodig?

De belangrijkste dienst die een sim only abonnement biedt is tegenwoordig natuurlijk mobiel internet. We kunnen in deze samenleving eigenlijk niet meer zonder internet en het is makkelijk als je het altijd bij je hebt. Daarom speelt mobiel internet ook een belangrijke rol bij het kiezen van een sim only abonnement. Maar hoeveel MB data heb je eigenlijk nodig? Dat lees je in dit blogje.

Kies jij de juiste databundel?

Bij het kiezen van de sim only met internet, wil je natuurlijk weten hoeveel data je verbruikt. Wanneer je eerder een sim only abonnement hebt gehad, weet je misschien wat jij maandelijks ongeveer aan MB data gebruikt. Weet je dit niet? Dan kun je door middel van onderstaande tabel een indicatie krijgen.

Acties op smartphoneVerbruik in MB
Dagelijks 1 E-mail openen2 MB per maand
Dagelijks 10 minuten surfen op internet152 MB per maand
Dagelijks 10 minuten WhatsAppen5 MB per maand
Dagelijks 10 minuten gebruik maken van Apps110 MB per maand
Dagelijks 10 minuten muziek streamen210 MB per maand
Specifieke acties
Facebook checken3 MB per check
Instagram checken4 MB per check
Spotify streamen2,5 MB per nummer (gemiddeld)
Nu.nl checken3 MB per check
Foto's uploaden of verzenden1 MB per foto
YouTube kijken2,5 MB per minuut
YouTube kijken in HD kwaliteit11 MB per minuut
TV kijken10 MB per minuut
Netflix kijken HD kwaliteit50 MB per minuut (let op: ultra HD gebruikt 2x zoveel)
App downloaden25 MB per app

4G netwerk: Houd rekening met meer dataverbruik

Wanneer je nog niet eerder een abonnement of internetbundel hebt gehad op het 4G netwerk, zal het je waarschijnlijk tegenvallen hoe hard je internetbundel gaat. Dit komt niet omdat het 4G netwerk meer MB data verbruikt, maar omdat het heel erg snel is. Daarom zien we vaak dat mensen meer gebruik gaan maken van internet: Even snel iets opzoeken op internet, of toch wat vaker social media checken. Gemiddeld wordt er maandelijks 1,4 GB data gebruikt door gebruikers van het 4G netwerk. Dit gemiddelde is handig om aan te houden, wanneer je geen idee hebt van je eigen verbruik.

Kies altijd voor een grotere hoeveelheid MB data

Wij van SimOnlyCheck raden je aan om altijd voor een iets grotere hoeveelheid MB data te kiezen, dan dat jij nodig hebt. Wanneer je namelijk in een bepaalde maand toevallig iets meer gebruikt, kun je dit met een gerust hart opvangen. Als je krap in je bundel zit, loop je de kans dat je internetbundel op raakt en dan zul je extra moeten betalen om de rest van de maand door te komen. Dit kan in de vorm van het kopen van een extra bundel (populair) of het betalen van een bepaald bedrag per MB. Beide opties kosten altijd meer (€ per MB) dan je gewend bent vanuit je bundel. Je kunt het natuurlijk ook oplossen door de rest van de maand gebruik te maken van WiFi, maar je bent hier dan wel afhankelijk van.

Trager internet

Tegenwoordig wanneer je internetbundel voor het einde van de maand op is, kun je evengoed nog gebruik maken van mobiel internet. Een aantal providers schroeven dat je internetsnelheid naar beneden, maar je hoeft niet extra te betalen om ook de rest van de maand te kunnen internetten. Dit is natuurlijk handig wanneer je een maandje extra internet gebruikt. Je hoeft dan niet direct een grotere bundel aan te schaffen. Laat je goed informeren hoeveel MB data je nodig hebt en of dit bij jouw provider het geval is. Wij willen je hier graag bij helpen. Voor vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen via het contactformulier of als reactie op dit bericht.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × twee =